Häämatkalla Unkarissa: Siófok

Meidän häämatka suuntautui Unkariin syyskuun puolivälissä. Viikko Balatonin rannalla oli loistava idea, koska mies oli jo valmiiksi Budapestissä edeltävällä viikolla. Lensin itse vaan perässä ja matkustimme junalla reilun tunnin matkan päässä sijaitsevaan Siófokin rantakaupunkiin.Kesäsesonki oli jo ohi, joten suurin osa ravintoloista sekä hotelleista oli kiinni. Muita matkailijoita ei juuri tullut kaduilla vastaan.


Hotellimme läheltä alkoi 1,5 kilometrin pituinen bilekatu, jossa baareja oli vieri vieressä, joten ajankohta matkalle oli loistava. Vaikka toisaalta olisi ollut kiva poiketa jossain rantabaarissa drinkeillä ja istuskella aurinkotuoleissa.Siófok oli oikein mukava ja kaunis kaupunki. Ilman hyvää hotellia ei kaupungissa ollut kauheasti tekemistä, joten aktiivilomaa sinne ei kannata lähteä viettämään. Ainakaan kesän ulkopuolella.Keskustassa oli muutama mukava ravintola, joista löytyi runsaasti gluteenittomia vaihtoehtoja, joten nälkäiseksi ei tarvinnut jäädä.Yhtä myrskypäivää lukuunottamatta kiertelimme kaupungilla päivittäin ja teimme retkiä muihinkin kaupunkeihin. Hotellimme oli puolentoista kilometrin päässä keskustasta ja kuljimme sinne vaihtelevasti eri reittejä. Kauniita katuja, joiden reunoilla kasvoja isoja lehtipuita ja hienoja loma-asuntoja, joita tähän aikaan vuodesta rempattiin.Järvimaisemilta ei voinut välttyä, sillä kaupunki kulkee rantaviivan myötäisesti varmaankin viitisentoista kilometriä, eikä juurikaan mene syvälle sisämaahan. Osa rannasta on suljettu hotellien ja baarien aitojen taakse, mutta myös yleistä puistoa on rannoilla.Balaton on suosittu purjehtijoiden keskuudessa ja voi siellä harrastaa monenmoisia vesiurheilulajeja. Risteilyitäkin järjestetään joka lähtöön merirosvoaiheisista aina romanttisiin auringonlaskun illallisristeilyihin.Kaupungilla tuli vastaan paljon patsaita ja kauniita puistoja. Joka kulman takana oli jotain uutta nähtävää.
Kaupungin keskellä kohoaa kaunis yli sata vuotta vanha vesitorni. Sen huipulla voi nauttia vaikka herkulliset pirtelöt ja nauttia pyörivistä maisemista. Reippaimmat pääsevät halutessaan ulkotasanteelle nauttimaan näkymistä yli kaupungin.Kaupungin läpi virtaa kanava nimeltä Sió, jota pitkin voi veneillä vaikka Tonavalle asti (ellei tule patoja vastaan?). Kauniita kävelyreittejä kulkien pääsee näkemään kauniita maisemia. Muutaman geokätkönkin kävimme kanavan varrelta loggaamassa.

Oli mukava nähdä Unkaria Budapestin ulkopuoleltakin ja matkata julkisilla kulkuvälineillä tutustumassa paikkoihin. Taisin myös hiukan ihastua unkarilaisiin loma-asuntoihin, joita Balatonin rantakaupungit olivat pullollaan.

Lisää reissujuttuja tulossa lähiaikoina, kun vihdoinkin sain kuvat käytyä läpi. Laiskotus maksimus ollut kylässä, hih.

Kommentit

Suositut tekstit