Kommelin luolat

Mikkelin Kallajärven maisemissa Matinmäellä sijaitsee Kommelin luolat. Alue on suojeltua perintömetsää ja se on määritelty paikallisesti arvokkaaksi luontokohteeksi, joka on kasvillisuudeltaan, maisemaltaan ja geologialtaan arvokas ja mielenkiintoinen kokonaisuus.

Auton pysäköimme hiljaisen Kommelintien varteen heti opasteen viereen.


Matkalla oli muutamaan otteeseen märkiä kohtia, mutta hyvin pärjäsi lenkkareilla. Kauniisti kasvoivat rentukat siellä.


Polku kulki mukavasti Kallajärven rantaa pitkin.
Jossain vaiheessa polku erkani rannasta ja pian eteen nousi komeat kalliot.Luola oli melko iso. Pituutta sillä oli kymmenisen metriä. Ilma oli sisällä viileää ja perällä oli vielä jäätäkin.


Luolatutkiskelun jälkeen kavuttiin vielä luolan yläpuolelle geokätköä etsimään. Matkalla ihmeteltiin kovasti, kun rupesi kuulumaan jotain sorsapilliltä kuulostavaa ääntä. Nooh, sehän oli maastopyörän jarrut, jotka sitä ääntä pitivät. Hurjapäisiä pyöräilijöitä, kun uskalsivat niin jyrkässä maastossa polkea. 


Pieni sunnuntairetkemme oli oikein onnistunut. Aurinko lämmitti ja maisemat olivat hienoja. Toukokuinen luonto esitteli vaihtelevat metsätyypit, järvenrannan ja kalliot parhaimmillaan. Kannattaa käydä tutustumassa paikkaan ja ottaa vaikka eväät mukaan luolalla nautittaviksi.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Aika mahtavan näköinen paikka! En olekaan ikinä itse käynyt. :)

Satu
Indie by heart
Daphnion sanoi…
Oli kyllä nätti paikka. Aika sopiva kohde vaikka metsäiselle piknikille. :)

Suositut tekstit