Syksyistä ruokaa

Joskus on hyvä poiketa normaalien ruokaympyröidensä ulkopuolelle. Tällä kertaa se tarkoitti punajuuririsottoa. Rakastan hyvää risottoa ja syön sitä mielelläni ravintoloissa, mutta itse en ole tehnyt sitä kuin kerran aiemmin.

Näin syksyn tullen lukemissani blogeissa on kovasti kokkailtu ruokaa punajuuresta ja mieleen tuli, etten itse ole hetkeen punajuurta käyttänyt kokkailuissa. Kesällä taisin tehdä lindströmin pihvejä.

Ostoslistaa tehdessäni en enää löytänyt sitä reseptiä, jota oli tarkoitus kokeilla, mutta K-ruoka tarjosi samankaltaisen vastineen.


AINEKSET (5 hlö) :

500 g tuoreita punajuuria
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1/2 ruukkua timjamia
oliiviöljyä
4 dl risottoriisiä
2 dl valkoviiniä
9 dl vettä
1 kasvisfondi
1 1/2 dl raastettua parmesaania
suolaa ja mustapippuria

vuohenjuustoa


VALMISTUS:

Pesu punajuuret ja keitä kuorineen kypsiksi (n 40 minuuttia). Jäähdytä ja kuori. Soseuta puolet ja kuutioi loput. Hienonna sipuli, valkosipuli ja timjami.

Kuullota sipulit öljyssä. Lisää riisi ja anna niiden kuullottua pari minuuttia. Kaada valkoviini sekaan ja anna imeytyä riisiin. Lisää punajuurisose ja timjami.

Kiehauta toisessa kattilassa vesi ja lisää siihen fondi. Lisää kasvislientä desi kerrallaan risoton sekaan ja anna imeytyä. Jatka näin kunnes kaikki neste on käytetty ja riisi on melkein kypsää. Risotto saa jäädä löysäksi.

Lisää punajuurikuutiot ja parmesaani risottoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin. Tarjoa heti vuohenjuuston ja vaikkapa jäljelle jääneen viinin kera.

Alkuperäinen resepti: K-ruoka



Lopputuloksena ihan makoisa ja todella värikäs risotto. Ensi kerralla muistan tehdä pienemmän määrän, koska risotto ei ole seuraavana päivänä enää parhaimmillaan.

Kommentit

Suositut tekstit