Leipää paketista

Käyn paikallisessa K-kaupassa vain silloin tällöin, mutta silloin kun käyn muistan aina tarkastaa gluteenittomien tuotteiden hyllyn. Lautturi remontoitiin viime vuonna ja kauppias vaihtui samalla. Muutos toi mukanaan kattavan valikoiman gluteenittomia tuotteita.

Viime viikolla huomasin hyllyssä uusia tulokkaita. Peak'sin Free From-jauhoseoksia. Leipä- ja pannukakkuseokset ainakin osuivat omaan silmään.

Mielenkiinnosta mukaan tarttui siemenleipä-jauhoseos.

Gluteeniton ja vehnätön leipäjauhoseos.
 Leipä oli todella helppo valmistaa.

3,5 desiin vettä lisäsin 7 grammaa kuivahiivaa, 30 grammaa voimariinia, yhden kananmunan ja jauhoseoksen. Yleiskone vaivasi viitisen minuuttia ja sen jälkeen siirsin taikinan voideltuun leipävuokaan.

Kenwood pyörittää.


Taikina sai kohota lämpimässä 50 minuuttia ennen paistamista. Uuniin laittaessa se olikin kohonnut komeasti. Ohjeessa lämpötilaksi oli laitettu 240 astetta, mutta jätin uunin vähän pienemmälle. Paistoaika oli sopivat 40 minuuttia. Vähän ehkä leivän pinta tummui liikaa, mutta ei pahemmin.

Komiasti kohonnut.

Leivän koostumus oli todella hyvä, eikä ollenkaan murenevainen. Makukin oli todella hyvä. Seuraavana päivänä toki vähemmän maukasta ja kuivempaa, koska jätin leivän pyyhkeeseen käärittynä pöydälle. Pieni mikrotus auttoi siihen.

Kaikin puolin hyvä leipä ja voisin ostaa samaa seosta toistekin tai kokeilla jotain toista samalta merkiltä.


Kommentit

Suositut tekstit