Teeleipää

Tein eilen illalla (gluteenitonta ja viljatonta) teeleipää itselleni. Päätin käyttää tattarin ohella muitakin jauhoja, koska pelkästä tattarista tehdyt leivät eivät maistu kovin erinomaisilta.

1/2 dl maissijauhoa
1/2 dl riisijauhoa
1 dl tattarijauhoa
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
1 rkl öljyä

Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää joukkoon maito ja öljy. Sekoita ja painele kiinteäksi palloksi. Taputtele leivinpaperille melko ohueksi ja pistele haarukalla reikiä. Paista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.


Teeleipä kannattaa aina nauttia mahdollisimman tuoreena, mieluiten voimariinin kanssa ja maidolla alas huuhtoen. :)

Kommentit

Suositut tekstit