Mutakakku
Kukkuu! Minä täällä. En ole kadonnut mihinkään. On vain ollut niin kova kiire nauttia työttömän vapaapäivistä. :)
Viime viikonloppuna meillä kävi ihania vierahia Eurasta, joten leivoskelin kakun. Mutakakun. Se oli niin himskatin hyvää, että haluan jakaa ohjeen muillekin. Ohje löytyi Unan Kakkua ja kaikkee -blogista.
Kyseessähän on täysin viljaton kakku, joten keliaakikot ja vilja-allergiset voivat huoletta sitä mussutella.
200 g voita
200 g taloussuklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 1/2 dl maissijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Sulata voi ja suklaa vesihauteessa.
Vaahdota munat ja sokeri.
Lisää vaahtoon varovasti käännellen kuivat aineet, jotka on ensin sekoitettu hyvin keskenään.
Lopuksi kaada sekaan jäähtynyt suklaa-voiseos.
Kaada koko komeus irtopohjavuokaan, joka on voideltu ja maissijauhotettu.
Paista kakkua 200 asteessa noin 30 minuuttia. Itsellänihän kävi vartin kohdalla niin, että kakku oli päältä täysin palanut. Siinä vähän aikaa pohdiskeltuani päätin kuoria palaneen pinnan pois ja laittaa kakun takaisin uuniin. Loppu sujuikin hyvin ja kakusta tuli loistavaa. Tehokkaiden uunien kohdalla voisi siis alempi lämpötila olla poikaa?!
Ennen tarjoilua koristele kakku tomusokerilla ja nauti! Seuraavana päivän kakku on vieläkin herkullisempaa.
Viime viikonloppuna meillä kävi ihania vierahia Eurasta, joten leivoskelin kakun. Mutakakun. Se oli niin himskatin hyvää, että haluan jakaa ohjeen muillekin. Ohje löytyi Unan Kakkua ja kaikkee -blogista.
Kyseessähän on täysin viljaton kakku, joten keliaakikot ja vilja-allergiset voivat huoletta sitä mussutella.
200 g voita
200 g taloussuklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 1/2 dl maissijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Sulata voi ja suklaa vesihauteessa.
Vaahdota munat ja sokeri.
Lisää vaahtoon varovasti käännellen kuivat aineet, jotka on ensin sekoitettu hyvin keskenään.
Lopuksi kaada sekaan jäähtynyt suklaa-voiseos.
Kaada koko komeus irtopohjavuokaan, joka on voideltu ja maissijauhotettu.
Paista kakkua 200 asteessa noin 30 minuuttia. Itsellänihän kävi vartin kohdalla niin, että kakku oli päältä täysin palanut. Siinä vähän aikaa pohdiskeltuani päätin kuoria palaneen pinnan pois ja laittaa kakun takaisin uuniin. Loppu sujuikin hyvin ja kakusta tuli loistavaa. Tehokkaiden uunien kohdalla voisi siis alempi lämpötila olla poikaa?!
Ennen tarjoilua koristele kakku tomusokerilla ja nauti! Seuraavana päivän kakku on vieläkin herkullisempaa.
Kommentit