Kengät kuntoon!

Tuolla kuraisilla teillä ja metsäpoluilla kulkiessa pitkin syksyä saa kengät likaantumaan. Niitä onkin hyvä välillä hoitaa. Putsaus ja suojaus säännöllisesti saavat kengät näyttämään hyvältä ja pidentävät niiden elinikää.

Minulla on käytössä syksyisin ja keväisin (joskus talvellakin) Haltin mokkanahkaiset vaelluskengät. Käytän niitä sekä metsäretkillä, että ihan kaupungilla. Olen ostanut ne 2006 syksyllä edellisten vaelluskenkien hajottua. Hyvin ovat kestäneet käyttöä, eikä vesi ole koskaan tullut läpi.

Kenkien pohja on todella liukas. En ole mikään kenkäexpertti, mutta voisiko se johtua ihan pohjamateriaalin kovuudesta? Hyvin olen kuitenkin pärjännyt. Paljon liikun, enkä ole tainnut kahta kertaa enempää kaatua nämä jalassa. Seuraavissa kengissä täytyy kuitenkin kiinnittää huomiota tuohon asiaan. Kaupassa tuota on vaikea arvioida, mutta muiden ihmisten käyttökokemuksien perusteella saa varmasti jonkinlaisen käsityksen. Vielä nyt ei kuitenkaan ole ajankohtaista uusien kenkien ostaminen.


Tällä kertaa kengät olivat päässeet vähän turhankin likaisiksi, joten pesu oli tarpeen. Hankaussienellä ja kuumalla vedellä hinkkasin liat pois kengistä. Kaapista ei löytynyt mitään saippuaa tai pesuainetta, mutta sain hyvin puhdistettua. Annoin kenkien hetken kuivua ja sitten levitin Wolyn nestemäistä suoja-ainetta. Sen kuivuttua vielä harjasin kenkien pinnan hyvin.


Nyt kelpaa taas hetken aikaa tallustella puhtoisilla kengillä.


Kommentit

Suositut postaukset