Joulukalenteri, 10.luukku
Hunajapiparkakut! Kuka on sanonut, että jouluna pitäisi syödä niitä tavallisia piparkakkuja. Minähän reippaana tyttönä leivoin tänään gluteenittomia hunajapiparkakkuja joulua varten.
Gluteenittomat hunajapiparkakut
200 g suomalaista hunajaa
1,5 dl sokeria
50 g voita
1 iso muna
1/2 dl maitoa
2 tl soodaa
ripaus suolaa
kanelia
jauhettua inkivääriä
neilikkaa
pomeranssinkuorta
n. 500 g gluteenittomia jauhoja
Kiehauta kattilassa hunaja, voi, sokeri ja mausteet. Jäähdytä. Lisää joukkoon loput aineista ja sekoita tasaiseksi. Anna kovettua kylmässä 30-60 minuuttia. Kaulitse taikina ohueksi hyvin jauhotetulla pöydällä ja ota muotilla kuvioita. Paista 175 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kannattaa tarkkailla ettei pääse palamaan!
Gluteenittomat hunajapiparkakut
200 g suomalaista hunajaa
1,5 dl sokeria
50 g voita
1 iso muna
1/2 dl maitoa
2 tl soodaa
ripaus suolaa
kanelia
jauhettua inkivääriä
neilikkaa
pomeranssinkuorta
n. 500 g gluteenittomia jauhoja
Kiehauta kattilassa hunaja, voi, sokeri ja mausteet. Jäähdytä. Lisää joukkoon loput aineista ja sekoita tasaiseksi. Anna kovettua kylmässä 30-60 minuuttia. Kaulitse taikina ohueksi hyvin jauhotetulla pöydällä ja ota muotilla kuvioita. Paista 175 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kannattaa tarkkailla ettei pääse palamaan!
Kommentit