Neste Oil Rally Finland 2010

Hiphei, taasen oli viime torstaina aika kääntää auton nokka kohti Keski-Suomen metsiä ja rallia. Herätys kello soi 4.20 ja viideltä startattiin auto.

Auringon noustessa oli kaunista ja aamuvarhaisella sai ajella ihan rauhassa. Meillä oli treffit Muuramen Shellillä appiukon kanssa ennen aamun Shakedownia. Käytiin siellä myös vetämässä hieman aamiaista massuun.

Viimeiset hetket juoksevan veden parissa :D

Joku 4-5 tuntia seurattiin Shakedownia Rannankylässä. Katseltiin menoa hyviltä paikoilta ja varjosta, joten ei helle haitannut. Paikalla oli myös miljoona muuta (ainakin melkein) katsojaa, vaikka oltiin ajateltu, ettei nyt Shakedownia kukaan lähde seuraamaan.

Nähtiin myös poliiseja, koska jotkut tontut eivät osanneet pysyä sallituilla katselualueilla. Pienen tauon jälkeen autot pääsivät jatkamaan toimiansa normaalisti.

Käytiin myös katsomassa tien möyhennystä. Kameramiehet ja -naiset näkivät sen vähän turhankin läheltä.

Hurjistutti, kun tuo nainen on melkein kiinni tossa autossa :S

Shakedownista suunnattiin kohti Himosta. Vietiin mein auto sinne parkkiin ja siirrettiin kamat toiseen autoon. Ei oo mitään järkeä kulkea kahdella autolla, kun mahduttiin hyvin yhteenkin.

Sen jälkeen huristeltiin Jyväskylään ja Paviljongille. Siellä päästiin katselemaan autoja läheltä (ja osissa :)).

Paikan päällä oli myös Veeti! Veeti oli ihana. Iso murr niille, jotka ajoivat Veetin pois Asuntomessuilta oman ääliömäisyytensä takia.

Nasse-setä!

Mikkelin pojan biili. :)

Paikalla oli ralliautojen lisäksi muitakin biilejä..

Kuumuus Paviljongilla oli tukahduttava. Ilman lämpötila oli siinä 37 paikkeilla, joten viilennystä tarvittiin jäätelön ja juoman muodossa. Söin muuten maailman parhaimman mansikkatuutin siellä..Corneton mansikkatuutin. Se oli namia.

Sordon menopeli.

Gräyh!

Joku oli jo vähän nuutunut kuumuudesta..

Siellä se Henning kurkkii autonsa konepellin alle.

Nähtiin myös rallihirmujen hurja taisto kauko-ohjattavilla. 


Ralliruokaa!

Paviljongilta suunnattiin kohti Laajavuorta ja ensimmäistä EKta.
Siellä könötettiin metsässä ja sainpahan rallivamman, kun pienen pieni kivi sinkosi itsensä Kimin renkaista suoraan mun kylkiluiden väliin. :)

Illalla lähdettiin Urrian metsiin telttailemaan. Löydettiin pehmoinen paikka teltoille ja iltapalan jälkeen painuttiin hikiseen telttaan. Nukuin koko yön makuupussin päällä, en sisällä. Aamulla sitten olikin viileämpää kun oli sadellut vettä.

Olin myös erittäin fiksu kun kävin metsässä mönkimässä aamulla ilman kumppareita. Märkiä jalkoja sitten kuivateltiin pätkän varrella..

Kylmä kivi on ihana jalkojen alla..örmykörmy tykkää!

Ja tässä mein mahtava rallipoppoo!

Sieltä tulee Mikko

..seuraavalla kerralla ei enää Mikkoa näkynytkään, kun herra päätti mennä mukkelismakkelis ennen meitä.

PASSI.

Huihui..


Italialaiset saavat huutia.

Urriasta ajeltiin pitkä matka Konnevedelle Sirkkamäkeen. Konnevedellä oli kaikki paikat suljettuina yöllisen myrskyn aiheuttaman sähkökatkoksen takia. Ennen pätkälle lähtöä keitettiin pastat pellolla.
Sirkkamäen autoilujen jälkeen lähdettiin ajamaan Jyväskylän yläpuolelta kohti Kolonkulmaa. Leiriydyttiin kauniiseen maalaismaisemaan.

Taas satoi yöllä ja se raikasti ilmaa mukavasti. Aamulla herätessä oli toodella kylmä, mutta silti oli makuupussista noustava ja lähdettävä autoja odottelemaan.

Katolta taisi nähdä hyvin.

Kuvassa minä ja ralliauto..auto vaan jäi tönön taakse :)

Tässä vaiheessa kamera koki välikuoleman, enkä pystynyt tallentamaan englantilaisen pöllähdystä pellolle. Käytiin ihmettelemässä herra Huntin autoa läheltäkin, mutta ne kuvat ovat kännykässä..

Tämän jälkeen suunnattiin Himoksen metsiin. Käytiin hakemassa autokin Himoksen parkista ja se oli onneksi vielä tallella. Oli vähän jännää kun vaellettiin katselualueelle tietä pitkin, kun yht'äkkiä rupesi kuulumaan ralliauton ääniä, vaikka vielä oli EKn alkuun aikaa. Kukaan ei ollut katsonut, että historicit vetää lenkin Himoksellakin. Siinä sit piti välillä hyppiä ojan pohjalle autoja pakoon. :D

Löydettiin lopulta katselualueelle ja kiivettiin vielä kallion päälle, jotta varmasti nähtäisiin jotain.

Himos 2:sta varten taaperrettiin takaisin päin ja lähemmäksi autoa. Oli reilusti aikaa ennen EKn alkua, joten meikä vetäisi tunnin päikkärit metsässä. Levitin piknikhuovan kahden kuusen väliin ja pistin silmät kii. Vikaa pätkää seurattiin Kimiin saakka ja sitten lähdettiin autolle. Aika moni lähti menemään heti, kun selvisi Jari-Matin voitto.

Autolla hurruuteltiin itsemme kohti Jyväskylää mukavasti jonossa välillä pysähdellen. Ei kyllä ollut ihan niin pahat ruuhkat kuin olin ajatellut. Vaajakoskella oli pakko pysähtyä ABClle syömään monen muun rallituristin tavoin. Mikkeliin saatiinkin sitten ajella ihan rauhassa.

Oli mahtava rallireissu ja ensi vuonna taas uudestaan!

Kommentit

Noora sanoi…
Uusi blogini löytyypi osoitteesta http://sokeriaaa.blogspot.com :)

Suositut tekstit