Lauantain herkullisimmat hetket
Lauantaina oli huikeat synttäripippalot murulleni. Kämppä täynnä ihania ihmisiä + 1 koira, tarjolla hyvää musaa, ruokaa ja juomaa. Tarjottavaksi väsäsin kinkkupiirakan sekä täytekakun.
Mehukas kinkkupiirakka:
100 g pehmeää voita
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
2 dl kylmää vettä
täyte:
1 punainen paprika
1 tlk ananasmurskaa
1 prk creme fraichea
1 prk kermaviiliä
250 g kinkkusuikaleita (Wigren)
2 kananmunaa
noin 150 g punaleimaa raastettuna
paprikajauhetta
mustapippuria
suolaa
Sekoita vehnäjauhot, suola ja leivinjauhe keskenään. Lisää joukkoon pehmeä voi, vesi ja kananmunat ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille.
Kaada kulhoon ranskankerma, kermaviili, pilkottu paprika, kinkkusuikaleet, kananmunat ja ananas.
Lisää mausteet ja juusto ja sekoita hyvin ja tarkista maku.
Kaada taikinapohjan päälle.
Paista uunin keskitasolla 225 astetta 20min.
Herrrkullinen kinkkupiirakka, ohje alunperin peetu1:ltä
Täytekakku oli elämäni ensimmäinen ja ohje hatusta temmattu, paitsi pohja.
Hedelmäinen täytekakku:
6 munaa
2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
kaakaojauhetta maun mukaan, itse taisin laittaa noin 4 tl
ruiskorppujauhoja
täytteeksi ja koristeeksi:
Saarioisten omenamarmeladia
banaania
500 g mansikoita
4 dl vispikermaa
1 tlk persikoita
sokeria
tummaa suklaata
maitoa
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää leivin- ja kaakaojauhe jauhojen sekaan ja sekoita jauhot varovasti, mutta kunnolla muna-sokerivaahtoon.
Voitele ja korppujauhota vuoka (itse käytin irtopohjavuokaa)
Kaada taikina vuokaan.
Paista uunin alatasolla 175 asteessa n.30-40min.
Kumoa/irroita kakku vuoasta ja anna jäähtyä rauhassa.
Leikkaa kakku varovasti kolmeen yhtä paksuun kerrokseen isolla veitsellä.
Aseta alin kakkupohja kakkualustalle ja kostuta maidolla. 3-4 ruokalusikallista maitoa riittänee.
Levitä päälle tasainen kerros omenamarmeladia ja pilko päälle banaania.
Lisää toinen kakkupohja ja kostuta.
Survo mansikat, joihin on lisätty sokeria oman maun mukaan ja levitä pohjan päälle. Lisää banaaniviipaleet. Vatkaa kerma ja pistä ohut kerros banaanien päälle.
Lisää päällimmäinen kakkupohja ja kostuta.
Levitä loppu kermavaahto koko kakun päälle, myös reunoille.
Koristele persikoilla ja raastetulla suklaalla.
Anna vetäytyä ja maustua viileässä vähintään 5 tuntia ennen tarjoilua.
Tarjottavat kelpasivat hyvin vieraille ja uskaltanen leipoa täytekakkua toistekin. :P
Lopuksi vielä illan parhaimmat kaverikuvat, joissa minä ja Satu:
Mehukas kinkkupiirakka:
100 g pehmeää voita
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
2 dl kylmää vettä
täyte:
1 punainen paprika
1 tlk ananasmurskaa
1 prk creme fraichea
1 prk kermaviiliä
250 g kinkkusuikaleita (Wigren)
2 kananmunaa
noin 150 g punaleimaa raastettuna
paprikajauhetta
mustapippuria
suolaa
Sekoita vehnäjauhot, suola ja leivinjauhe keskenään. Lisää joukkoon pehmeä voi, vesi ja kananmunat ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille.
Kaada kulhoon ranskankerma, kermaviili, pilkottu paprika, kinkkusuikaleet, kananmunat ja ananas.
Lisää mausteet ja juusto ja sekoita hyvin ja tarkista maku.
Kaada taikinapohjan päälle.
Paista uunin keskitasolla 225 astetta 20min.
Herrrkullinen kinkkupiirakka, ohje alunperin peetu1:ltä
Täytekakku oli elämäni ensimmäinen ja ohje hatusta temmattu, paitsi pohja.
Hedelmäinen täytekakku:
6 munaa
2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
kaakaojauhetta maun mukaan, itse taisin laittaa noin 4 tl
ruiskorppujauhoja
täytteeksi ja koristeeksi:
Saarioisten omenamarmeladia
banaania
500 g mansikoita
4 dl vispikermaa
1 tlk persikoita
sokeria
tummaa suklaata
maitoa
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää leivin- ja kaakaojauhe jauhojen sekaan ja sekoita jauhot varovasti, mutta kunnolla muna-sokerivaahtoon.
Voitele ja korppujauhota vuoka (itse käytin irtopohjavuokaa)
Kaada taikina vuokaan.
Paista uunin alatasolla 175 asteessa n.30-40min.
Kumoa/irroita kakku vuoasta ja anna jäähtyä rauhassa.
Leikkaa kakku varovasti kolmeen yhtä paksuun kerrokseen isolla veitsellä.
Aseta alin kakkupohja kakkualustalle ja kostuta maidolla. 3-4 ruokalusikallista maitoa riittänee.
Levitä päälle tasainen kerros omenamarmeladia ja pilko päälle banaania.
Lisää toinen kakkupohja ja kostuta.
Survo mansikat, joihin on lisätty sokeria oman maun mukaan ja levitä pohjan päälle. Lisää banaaniviipaleet. Vatkaa kerma ja pistä ohut kerros banaanien päälle.
Lisää päällimmäinen kakkupohja ja kostuta.
Levitä loppu kermavaahto koko kakun päälle, myös reunoille.
Koristele persikoilla ja raastetulla suklaalla.
Anna vetäytyä ja maustua viileässä vähintään 5 tuntia ennen tarjoilua.
Tarjottavat kelpasivat hyvin vieraille ja uskaltanen leipoa täytekakkua toistekin. :P
Lopuksi vielä illan parhaimmat kaverikuvat, joissa minä ja Satu:
Kommentit
Satu: Jeps jeps. :)