Pahkionvuoren maisemissa

Rakastan karttojen tutkimista. Tutkin ja etsin mielenkiintoisia luontokohteita sekä reittejä. Kirjaan talteen sellaiset kohteet, joissa haluaisin joskus vierailla.

Kotiseudulla ulkoileminen omassa rauhassa ei ole vaikea tehtävä, mutta viime päivinä ne omat suosikkikohteetkin ovat kuulemma olleet vilkkaita. Nyt onkin ollut hyvä kaivella omia muistiinpanoja.


Viime viikolla oli useita aurinkoisia ja lämpimiä kevätkelejä, joten lähdin tutustumaan Pahkionvuoren maisemiin.


Suontaustanmaan ja Räikänmaan välisellä alueella kohoaa Pahkionvuori 95 metriin merenpinnasta. Kaakon suuntaan levittäytyy kaunista kallioista mäntymetsää.


Pahkionvuoren kiistellyiltä tuulimyllyiltä lähtee polku kohti Räikänmaata. Kiviä ja juuria polulla on maltillisesti, joten se on helppokulkuinen. Jäljistä päätellen polkua käyttävät myös maastopyöräilijät.Matkan varrella voi bongata isoja siirtolohkareita. Itse bongasin myös hirven lähietäisyydeltä.


Kun kulkee silmät tarkkana, saattaa nähdä komian kivitorninkin.Tuulimyllyjen vieressä sijaitsee iso laavu, jossa on mukava viettää evästaukoa. Tällä kertaa olin reissussa ilman eväitä, joten fiilistelin vaan.


Toivottavasti muutkin innostuvat tänä keväänä tutkailemaan uusia ja vähän rauhallisempia retkipaikkoja, jottei tarvitse ruveta kenenkään liikkumista rajoittamaan. On tuo luonnossa liikkuminen kuitenkin niin iso henkireikä monelle.


Tulevia seikkailuita odotellessa!

Kommentit

Suositut tekstit