Syysloma Puolassa - Piwna47

Gdanskin vanhan kaupungin sydämessä, aivan Mariankirkon juurella sijaitsee tunnelmallinen Piwna47 - Food&Wine Bar.


Laadukas ja visuaalisesti kaunista ruokaa tarjoava ravintola tarjoaa kansainvälistä ruokaa aamusta iltaan. Ravintola on kuuluisa erityisen hyvästä viinivalikoimastaan.


Hintataso laatuun nähden ei ole lainkaan hassumpi. Pihviaterioiden hinnat pyörivät 25 euron paikkeilla ja kalaa sai kalleimmillaan 18 eurolla. Viinihinnastoa en tullut katsoneeksi.


Olimme viettämässä syntymäpäiväillallista porukalla, joten nautimme kokemuksesta kolmen ruokalajin voimalla.


Itse otin alkuun tryffeliöljyllä maustetun carpaccio annoksen. Ohueksi leikattu naudanliha oli äärimmäisen maukasta hyvine lisukkeineen.


Ruokalajien välillä oli aikaa tutkailla paikan sisustusta. Pidin kovasti raikkaasta ja valoisasta tunnelmasta. Ravintola koostui erilaisista tiloista ja me saimme melkein täysin omaan käyttöömme yläkerrasta viihtyisän tilan. Käytävän toisella puolella vietettiin juomalaulujen säestämänä ruotsalaisporukan syntymäpäiviä, joten erilliset tilat ovat erinomaiset hajauttamaan ääntä.


Pääruuaksi kokeilin itselleni uusia makuja, nimittäin jäniksen koipea. Annokseen kuului alunperin jotain nuudeleita, mutta gluteenittoman version sai ihanilla paahdetuilla perunoilla.


Maha oli jo melkoisen täynnä, mutta nautimme vielä makoisat jälkiruuat aterian päälle. Suklainen kakkupala ei ollut mikään kaunistus, mutta mielettömän hyvä, eikä turhan makea.


Piwnan palvelu oli ensiluokkaista ja ystävällistä, ollen kuitenkin rentoa. Seurueemme lapsiin suhtauduttiin ystävällisesti ja muutenkin tunsimme itsemme tervetulleiksi ravintolaan. Gluteenittomuus oli tarjoilijalle tuttu asia ja melkein kaikki annokset oli mahdollisuus saada gluteenittomina.

Voin lämpimästi suositella illallista kauniissa ravintolassa. Osa seurueestamme kävi Piwnassa aamiaisella ja sekin oli kuulemma erityisen maittava.


Piwna47 Food&Wine Bar
Gdansk 80-831 Piwna 47
https://www.piwna47.com/

Kommentit

Tillariina sanoi…
Puolalaisille varmaan aika tyyris paikka! Alkoi tehdä mieli liharuokaa...Kiva sisustus todellakin!
Daphnion sanoi…
Illallisaikaan ei paikallisia näkynyt. Varmasti sellainen ravintola paikallisille, jossa käydään vähän isompien juhlapäivien aikaan, eikä vaan perusarkena.

Suositut tekstit