Lumikenkäilykausi startattu!

Luminen talvi on lumikenkäilijän ystävä. Aika upottavaa tuo puuteri on, mutta mukava on ollut painella pitkin metsiä ja soita.Kuun puolivälissä pääsin ravistelemaan pölyt omista lumikengistäni. Suolla oli mukava aamupäivä. Pakkasta kymmenisen astetta, eikä Puurijärveltä puhaltava tuuli tuntunut metsäisellä osuudella.Kapusin lintutorniin tähystelemään pilvien takaa kurkkivaa aurinkoa, mutta se ei tullutkaan esiin.Välillä seikkailin umpihangessa ja välillä kuljin pitkosreittiä. Sen verran oli ollut kulkijoita, että lumeen oli muodostunut talvinen polku.


Isosuon luontopolku oli oikein passeli kauden aloitusmatka. Päädyin vielä hörppimään teetä Mutilahdelle ennen kun suuntasin kotiin lounaalle.

Kevään upeita hankikantoja odotellessa.

Kommentit

Lumikenkäily on kyllä mainio tapa liikkua talvisessa luonnossa! Ostin omat kengät tammikuun lopussa, ja ryhdyin tekemään koirien aamulenkityksen lähimetsässä lumikenkäillen. Aktiivisuusmittarin teholukemat pompsahtivat ihan uusiin sfääreihin!

Parasta lumikengissä (ainakin omissani) ovat erinomaiset teräspiikit pohjissa. Millään kelillä ei jalka lipsu yhtään. Siinä jäävät Icebugit kirkkaasti kakkosiksi :)

Suositut tekstit