Kauneinta talvea

Ihminen unohtaa nopeasti huonot ja vetiset talvet kun saa nauttia lumisesta maisemasta kuukauden putkeen. Tämä tammikuu oli mahtava aloitus vuodelle.


Kunnon lumilla on tullut nautittua lumikenkäilystä oikein urakalla. Lumi on pelkkää puuteria, joten aika tarpomistahan tuo vielä on, mutta kauhean hauskaa!


Tuli käytyä pitkästä aikaa Taipaleenvuorella. Tie parkkikselle oli luminen, mutta ajettavissa.


Suuntasin vuorelle "takakautta" ja ylhäältä löytyi aukio, jonka vierellä oli vanha katos. Se ei näyttänyt vanhalta tulipaikalta, joten ei mitään hajua sen tarkoituksesta. Tietääkö joku muu?


Kallioilla oli upeat maisemat ja syvä koskematon hanki. Muutamia kauriiden tekemiä polkuja kulki alas kohti rantaa. Seikkailin eestaas ja yritin löytää sopivaa reittiä Ylistenjärven rantaan.


Sopiva reitti löytyi ja pääsin ihastelemaan rantamaisemia.


Jäällä kulki latu ja uskaltauduin kulkemaan sen vierellä. Jos se kestää hiihtäjän, niin kyllähän se nyt kestää lumikenkäilijänkin. Tarkastin vielä kartalta, ettei matkalle osu laskuojia.


Aurinko paistoi kauniisti pilviharson takaa.Ennen laavua poikkesin kallioita ihastelemaan.Kallioilta tippuva vesi oli muodostanut komeita jääpuikkoja.Laavulla oli mukava hengähtää hetkeksi ja hörppiä kuumaa glögiä.


Tänä vuonna haastoin itseni suorittamaan Retkiyöhaasteen, joten olen tutkaillut lähiseudun laavuja vähän sillä silmällä. Haasteen talviyö olisi tarkoitus suorittaa helmi- tai joulukuun aikana ja ajattelin, että laavu voisi olla mukavin paikka talviseen yöhön ulkosalla.


Tällä laavulla olisi ainakin kauniit maisemat.


Laavulta on enää lyhyt matka autolle. Aika paljon jalanjälkiä, joten laavulla oli käynyt lähiaikoina väkeä.


Kotiin ajelin läpi Kämmäkän kauniin talven ihmemaan. Kaunein tammikuu hetkeen!

Kommentit

Tillariina sanoi…
En varmaan ole koskaan retkeillyt ihan talvella. Varmasti on reittejä, joissa polut löytyy tallattuina. En omista lumikenkiä ja kuntokin sen verran huono, että tulisi varmaan aika lyhyt retki! Laavu näyttää ihanalta nytkin. Tulistelemaan olisi kiva päästä!
Daphnion sanoi…
Kyllähän niitä jostain tosi suosituilta paikoilta löytyy. Tallatuissa on vaan se huono puoli, että muuttuvat helposti tosi muhkuraisiksi ja tällaisten plussakelien jälkeen liukkaiksi. Nastakengillä sellaisia pisin voisi kyllä olla ihan mukava tallustaa.

Talvella on kiva tehdä lyhyitä, muutaman tunnin mittaisia retkiä. Itse alan ainakin niin helposti palelemaan jos pidän kauheasti taukoa, joten tulee tehtyä retket aina ns. yhdellä rykäisyllä. Pitäisi hankkia joku kevyt taukotakki reppuun,niin voisi istahtaa laavulla hetken pidempäänkin. Toppahame housujen päällä olisi kanssa tosi jees, koska takamus ja reidet jäätyy kanssa todella helposti.

Suositut tekstit