Mehiläisvahakääre arjen kaverina

Olin jo pitkän aikaa törmännyt netissä juttuihin mehiläisvahakääreistä. Vahatuista puuvillaisista paloista, joilla korvata elmukelmun käyttöä monessa tilanteessa. Kun vihdoin sellaisia tuli fyysisesti vastaan, niin pakkohan oli yksi ostaa testiin.


Kotiutin Bee's Wrap -merkin keskikokoisen voileipäkääreen. Eväitä varten minulla on kaapissa hyviä kestorasioita, mutta voileivät ovat aina olleet vähän hankalia kuljetettavia. Mehiläisvahakääreellä saa vihdoin tiukan paketin voileiville, jotta ei tarvitse keräillä täytteitä yksitellen takaisin leivälle.

Nämä kyseiset mehiläisvahakääreet valmistetaan mehiläisvahasta, luomupuuvillasta, luomulaatuisesta jojobaöljystä sekä pihkasta. Netistä löytyy hurjasti ohjeita kääreiden tekemiseen ja itsekin ajattelin kokeilla kääreiden tekemistä kotosalla.


Käsien lämpö pehmentää tahmean pinnan ja kääreen pystyy muotoilemaan voileivän päälle tai kulhon reunalle tiiviisti. Kääre pitää muotonsa viilennettyään. Pakastaminenkin kääreen kanssa sujuu hyvin. Käytön jälkeen kun muistaa huuhdella kääreen kylmällä vedellä, niin ei vahapinta kulu pois liian nopeaan. Käyttöaikaa kääreelle ennustetaan vuoden verran, käytöstä riippuen toki.


Olen ollut voileipäkääreeseeni hurjan tyytyväinen. Eväsleivät ovat kulkeneet hyvin mukana, enkä ole huomannut, että kääreestä tarttuisi makua leivän pintaan. Yksi huono puoli kääreessä on. Suolakurkkumehut eivät millään pysy kääreen sisällä! Ne ovat joka kerta olleet pitkin laukkua. Oma moka kun ei kerrasta opi.

Valmistajan sivut : https://www.beeswrap.com/
Omani ostin Loimaalta. Ihanasta AnneMari's puodista. https://www.annemaris.fi/
Hyviä vinkkejä omien kääreiden tekemiseen: http://palasaaristoa.com/kokemuksia-mehilaisvahakaareista/

Kommentit

Suositut tekstit