Katto uuteen uskoon

Huhtikuussa sanoimme hyvästit kauniin vihreälle vanhalle katolle. Se oli vielä hyvässä kunnossa, mutta parempi ennakoida, eikä havahtua remontin tarpeeseen vasta kun jostain tippuu vettä läpi.


Hämeen Laaturemontti/Vesivek antoi järkevän tarjouksen kattoremontista ja homma hoitui muutamassa päivässä. Eräänä päivänä pihaan ilmestyi telineet ja kahdessa seuraavassa meillä olikin jo uusi katto.
Välivaiheista minulla ei olekaan kuvia. Päätin antaa miehille työrauhan ja pelkäsin astua ovesta ulos, koska telineet menivät meidän kuistin yltä. Siinä olisi äkkiä ollut vasara otsassa.


Katon vaihtaminen oli melkoisen äänetöntä. Olin varautunut kunnon mekkalaan.


Sopimukseen kuului myös kaiken poistetun tavaran poisvieminen. Ei jäänyt pellit ja laudan kappaleet nurkkiin pyörimään.


Uusi tumma katto tuo ryhdikästä ilmettä taloon ja yhden laudan verran tuli lisää korkeuttakin. Tumma väri valikoitui siksi, ettei sopivaa vihreää ollut valikoimissa. Se myös sopii hyvin, mikäli talon väri vaihtuu joskus haaveilemaani leijonankeltaiseen/okraan.

Remontin yhteydessä ilmestyi katolle myös piipunhattu naakkaverkkoineen. Naakat ovat tähän asti joka kesä pesineet yhdessä tyhjässä hormissa. Voi sitä meteliä, kun yrittivät raukat päästä verkosta läpi. Toivottavasti eivät palaa ensi kesänä kokeilemaan samaa.

Rännit sekä syöksyputket uusittiin kanssa ja saatiinkin hienot alumiiniset tilalle. Niihin ei pitäisi liankaan kovasti tarttua. kun ovat sileäpintaiset.

Olimme hyvin tyytyväisiä prosessiin. Ainoa mikä jäi ihmetyttämään oli se, ettei minkäänlaista lopputarkastusta käyty suorittamassa.

Kommentit

Suositut tekstit