Tulva talven riesana

Tammikuu ja tulvii. Joulukuussa tuli jo niin älyttömästi vettä, että meille nousi pariin otteeseen kellariin lattialle vettä. Tällä kertaa on tulvinut tuo Kokemäenjoki. Tänään se vihdoin lähti laskuun, tuo vedenpinta. Hyydepatojakin on kaiketi saatu hajotettua onnistuneesti.


 Me asumme onneksi Loimijoen varrella ja siinä vesi pysyi aisoissa tällä kertaa. Korkeana vesi siinäkin.


Kokemäenjoki tulvi oikein kunnolla pelloille ja teille sekä ihmisten kellareihin. Ei tunnu oman kellarin pohjaveden nousut missään sen rinnalla, kun miettii kuinka ihmisillä on suuria tuhoja taloissaan.


Mekin kyllä tartuimme viime viikolla toimeen meidän kellarin suhteen. Aulan vanha lattia piikattiin pois ja uusi on tekeillä. Samalla rappusten alle asennettiin kaivo, johon tulee pumppu. Olemme sitten varautuneita tuleviin vuosiin ja sateisemmaksi muuttuvaan ilmastoon.


Toissapäivänä tuli käytyä monen muun huittislaisen tapaan tulvakierroksella. En viitsinyt väkisin lähteä suljettuja teitä kuvan toivossa tavoittelemaan, mutta veden mahtia pääsi ihastelemaan/kauhistelemaan ihan tuossa Karhiniemen sillallakin.Vesi oli jäätynyt ja se peitti jo peltoja.


Yhden maatilan bongasin, jonka vesi oli jo saavuttanut.Onhan tämä hullunkurista, että tammikuussa tapahtuu tällaista!

Kommentit

Suositut tekstit