Krkan kansallispuisto

Kroatian matkan ehdoton kohokohta oli vierailu Krkan kansallispuistossa.

Kansallispuisto sijaitsee keski-Dalmatiassa Krka-joen varsilla. Puiston mahtavimpia nähtävyyksiä ovat kirkasvetiset putoukset ja äärimmäisen vehreä luonto. Meidän retkemme suuntautui puiston suosituimpaan kohteeseen, Skradinski Bukin reitille.


Bussi vei retkeilijät alas vuorenrinnettä, josta pääsimme polun alkuun.Kirkas vesi virtasi puisen kävelysillan alta ja kaloja parveili paikalla paljon.


Päästimme ryhmämatkalaiset ohi, jotta pääsimme rauhassa katsomaan maisemia. Väkeä kyllä riitti, mutta nätisti kun pysytteli oikealla niin porukka pääsi hyvin ohittamaan.
Alkumatkasta oli nähtävissä pieniä putouksia, mutta pian avautuivat maisemat isompiin kohinoihin.


Näköalapaikoilla oli ruuhkaa ja piti vähän odotella omaa vuoroaan kaikkien selfietikkuilijoiden keskellä.
Alempana laaksossa odotti taukopaikka. Siellä oli pari ravintolaa ja joitain matkamuistokojuja. Halukkaat pääsivät uiskentelemaan putousten alapuolelle. Ravintolan lihalautaset maistuivat retkeilijöille paremmin kuin hyvin ja mahat tulivat täyteen.
Ruokailun jälkeen oli aikaa uinnille. Muiden polskiessa keskityin nauttimaan maisemista ja virkistävästä vesisumusta, jota tuuli toi mukanaan putouksista.

Sillan jälkeen loppumatka menikin varjossa, mutta lämmintä piisasi, joten se ei haitannut. Vesiputousten jälkeen matka oli ylämäkeä, muttei suinkaan raskas.
Ylhäältä avautui hienot näkymät jokilaaksoon.Käsityöläispuodit olivat jo kiinni siinä vaiheessa, kun pääsimme niiden kohdalle. Muutenkin puisto tuntui sulkeutuvan ennen kello kahdeksaa, joka oli paikan virallinen sulkemisaika. Parkkipaikalle päästyämme ihmetytti kovasti se, että miesten vessat oli suljettu ja naisten puolellakin puolet olivat jo kiinni, vaikka jonoa kyllä riitti ennen kun ihmiset suuntasivat kotimatkalle.Suosittelen vierailemaan puistossa mikäli vain on mahdollista. Kesä-heinä-elokuussa vierailijamäärät ovat varmasti järkyttävät, mutta niiden ulkopuolella on mukavammin tilaa tutustua paikan luontoon ja hienoon tuunelmaan.

Kommentit

Suositut tekstit