Susivuori

Sunnuntain retki suuntautui Nauvon Mattnäsiin. Pienen metsätietaipaleen ja hakkuuaukean jälkeen kohoaa Susivuori, Vargberget.Polun suunnatessa ylöspäin, tulee pohdiskeltua paikan historiaa. 1800-luvulla näillä main eleli paljon susia ja kalliota käytettiin metsästyspaikkana. Sudet ajettiin jyrkältä reunalta alas kohti kuolemaa. Nyt ei näy metsästäjiä, eivätkä hukat jolkottele vastaan.


Lisään oman kiveni kasaan matkalla.


Maisema avartuu ja susivuoren huippu alkaa häämöttämään.


Ylhäällä on mukava pieni laavu hyvin suojaisassa paikassa. Iso kyltti muistuttaa roskattomasta retkeilystä ja siistiltä ympäristö vaikuttaakin.
Laelta näkyy kauas ja merellä näkyy aamu-usvaa. Kiipeän torniin ihastelemaan maisemia vielä korkeammalta. Tornia on ilmeisesti lähiaikoina kunnostettu, joten rohkeasti vaan rappusia ylös!Tornin huipulla merituuli tarraa hiuksiin ja silmät painuvat kiinni. Ilma on lämmin ja pilviverhon takaa aurinkokin värjää hennosti maisemaa.


Jätän viestin tornin vieraskirjaan ja tarkastelen kaikkia ilmansuuntia.Tutkailen hieman ympäröivää maastoa ja ihastelen kauniita kallionmuotoja. Alueella on hienoja luolamuodostelmiakin, mutta en viitsi yksin lähteä sen enempää seikkailemaan.Käyn vielä geokätkön loggaamassa ennen kun suuntaan alas. Askel on kepeä loppumatkan ja akut ladattuna päivän työvuoroa varten.


Näin löydät paikalle, KLIK!

Kommentit

Suositut tekstit