WPK:n maisemissa

Parina päivänä on ollut sateetonta, jopa aurinkoistakin. Ne hetket on hyödynnetty ulkoiluun.

Eilen oli tarvetta lähteä kaupoille, joten parkkeerasin auton Wanhan WPK:n pihaan ja lähdin siitä lenkille ennen ostosten tekoa. Aurinko paisteli hetken aikaa mukavasti ja ilmakin oli vähän pakkasella.

Lenkin jälkeen nappasin kameran autosta ja kuvailin hetken pihalla. Vanhan paloaseman takana oleva punainen rakennus näytti todella freesiltä ja pohdiskelin, että onkohan se rempattu kesällä? En ole hetkeen kulkenut siitä ohi.


Paloaseman tornissa olisi joskus kiva päästä käymään.

Jokirannassa oli vesi jo laskenut. Viikonloppuna hätyyteltiin tulvarajoja Loimijoen alajuoksulla ja kyllä se keskustan paikkeillakin oli huomattavan korkealla.


Kävin WPK:n rantarappusilla ja pohdin, etten ole kertaakaan käynyt ravintolan kesäterassilla istuskelemassa. Johtunee varmaan sen sijainnista rakennuksen varjoisalla puolella. Kuumana kesäpäivänä voisi kyllä olla mukava nauttia lounasta vilpoisalla terassilla.Puolen päivän aikaan ravintola oli täynnä lounastajia. Itse tykkään käydä WPK:lla syömässä vähän myöhempään kun on rauhallisempaa.

Kävin Ilonan maalaispuodissa, joka saman katon alla sijaitsee. Ihanasta lähiruokapuodista löytää kaikenlaisia makoisia tuotteita. Ravintolan omistajien oman tilan kukonpoikaa, mausteita, luomujauhoja, Saloniemen juustolan makoisia juustoja, Suklaatilan suussa sulavia suklaita, Anttilan tilan limppareita ja kaikkea muuta ihanaa.Joululahjasuklaita ostin tällä kertaa ja sappisaippuan itselleni, koska kotoa ei löytynyt ennestään minkäänlaista tahranpoistajaa.


Puodissa on mukava käydä ostamassa viemisiä kylään mennessä ja joskus jotain hyvää itsellekin. Hamppurouhetta taisin viime kerralla ostaa kuitulisäksi. Sitä olen lisäillyt aamupuuroon ja jogurtin sekaan.


Ilonan maalaispuoti on tällä hetkellä avoinna maanantaista perjantaihin klo 9-15. Kesäisin taitaa olla ovet auki lauantaisinkin?

Suosittelen piipahtamaan niin lounaalla kuin puodissa ostoksillakin.


Kommentit

imlacking sanoi…
Kivan näköinen paikka :)
Daphnion sanoi…
On kyllä. Semmoinen lämpimän oloinen paikka. Tuossa talossa oli elokuvateatteri ennen ravintolan avaamista.

Suositut tekstit