Uutta ilmettä olohuoneeseen

Pienillä muutoksilla saa paljon aikaan. Pari viikkoa sitten lähdin Ikeasta hakemaan sohvapöytää. Kaksi ja puoli vuotta olimme ilman sohvapöytää. Sopivaa ei vaan tullut vastaan. Vanhat 50- ja 60-lukujen pöydät miellyttivät ja tori.fistä niitä kovasti etsiskelin. Tarjolla oli kaikenlaista, mutta liian kalliita, isoja tai huonokuntoisia. Ikean kaunis poppeliviiluinen Lövbacken sohvapöytä hurmasi minut täysin 50-lukulaisuudellaan. Pöytää on alunperin valmistettu vuonna 1956 nimellä Lövet ja se pari vuotta sitten otettiin uudestaan tuotantoon. Kuvien perusteella alkuperäinen on ollut melko samannäköinen.


Pöytä on todella passelin kokoinen meidän pieneen olohuoneeseen. Sen ympärillä mahtuu kunnolla kulkemaan ja se on kevyt liikuteltava tarvittaessa. Mikä parasta, enää ei tarvitse laskea juomalaseja lattialle.


Ikeasta tarttui mukaan myös pehmoinen lampaantalja. Meidän Kerkko siihen on alkujärkytyksen jälkeen rakastunut ja pötkötteleekin iltaisin sen päällä. Vähän kaduttaa, että menin ostamaan halvan taljan, jonka alkuperää en edes tiedä. Seuraavalla kerralla aion kyllä hankkia taljan ihan omalta kylältä, Torikan Lampolasta.


Viime viikolla sain hankittua olohuoneeseen uuden maton. Kolme vuotta vanha nukkamatto joutui vähän yllättäen pois käytöstä, kun kisulta pääsi hätäpissat sen päälle (liittyen tuohon lampaantaljajärkytykseen). Maton pesetys olisi maksanut maton hinnan verran, joten päätettiin ostaa uusi matto. Nukkamatto on vielä varastossa odottamassa tuomiota. Mahtaako kissanpissa muhia maton pilalle, jos odotan matonpesukelejä vai heitänkö kylmästi roskiin?!

Uusi matto on Annon mattokilpailun voittaja Jalpaikka. Sen suunnittelija on suomalainen Susanna Vento. Matto on villaa, joten se on helppo pitää puhtaana. Kaksipuoleisuuden ansiosta huoneen ilmettä voi muuttaa helposti kääntämällä matto ympäri. Toisella puolella kuviointi on vihreä ja pohjaväri valkoinen.

Ihastelin mattoa jo viime vuonna, mutta pelkäsin sen olevan ohuutensa takia liian lupru. Näin ei kuitenkaan ollut, vaan matto menee nätisti lattian myötäisesti. Alla oleva liukeste auttaa sitä pysymään paikallaan hyvin.


Maton kuviointi ja väri sopivat hyvin yhteen keinutuolin päällisen kanssa. Viivoja ja vihreää molemmissa. On muuten hyvin mahdollista, että tuo vähän karheapintainen päällinenkin on villaa.


Eilen illalla mainitsin miehelle, että ihanan lämpöinen tunnelma täällä. Oikeanlaisia asioita kun löytää kotiinsa, niin tulee hyvä fiilis. Hiljaa hyvä tulee, eikös?

Kommentit

Hanne sanoi…
Kylläpä tuo matto sopii hyvin teille ja ihan tuohon keinutuolin pääliseen! Hiljaa hyvä tulee, vaikka itse välillä haluisikin kaikki heti ;)
Daphnion sanoi…
No joo, kyllä sitä välillä tekisi mieli itsekin hankkia kaikki kerralla. :)

Suositut tekstit