Saksalaista luonnonkosmetiikkaa - Alterra

Toukokuisella matkalla Berliiniin ei ollut tarkoitus kauheasti shoppailla, mutta jotain tärkeää sieltä piti hankkia. Saksalaista luonnonkosmetiikkaa nimittäin.

Olin jo vuosia aiemmin lueskellut, kuinka ihmiset toivat matkatuliaisina laadukkaita ja edullisia kosmetiikkatuotteita mukanaan Saksasta. Kun matkasuunnitelmat lyötiin lukkoon, kävin heti tutkimassa Rossmannin kotisivuja ja kyseisen kemikalioketjun oman Alterra -merkin tuotteita.

Alterran tuotteet ovat BDIH-sertifioituja (osa hiustuotteista ei välttämättä ole?) ja valikoimaa riittää. Kasvovoiteita, putsareita, suihkusaippuaa, meikkejä ja kaikkea mahdollista. Tuotteiden hinnat ovat yhden ja viiden euron välillä eli todella edullisia. Myös Suomessa myynnissä olevat merkit kuten Lavera ja Weleda ovat Saksassa halvempia.


Mukaani tarttuivat puhdistusemulsio, päivävoide ja silmänympärysvoide, jotka sisältävät aloe veraa. Tuotteet ovat kuivalle ja herkälle iholle tarkoitetut. Putsari raikastaa mukavasti kasvoja ja saa hyvin ihon puhtaaksi. Meikkivoidetta en ole iholla kesän aikana käyttänyt, joten en tiedä kuinka siihen tehoaa. Se selviää varmaan vielä tässä syksyn aikana.

Kasvovoide leviää hyvin ja kosteuttaa todella hienosti kasvot, eikä jätä ihoa kiiltäväksi. Viilentävä tunne tässäkin, joka oli kuumina kesäpäivinä mukava lisä. Näin syksyn tullessa on iho ruvennut taas vähän kuivumaan, mutta vielä ainakin tämä on pitänyt kasvot kunnossa. Ennen talvea täytyy joka tapauksessa käydä ostoksilla, kun nämä tuotteet loppuvat.

Putsarin ja voiteen lisäksi käytössä on ollut silmänympärysvoide. Silmänympärysvoiteita olen käyttänyt viimeiset viisi vuotta enkä siltikään osaa sanoa niistä mistään. En ole huomannut vaikutusta suuntaan enkä toiseen, mutta ahkerasti käytän kun on käsketty. Ehkä tulokset huomaa sitten mummelina ehkä ei..


Olen tuotteisiin todella tyytyväinen ja vähän harmittaa, etten ostanut enempää niitä. Toisaalta kiva päästä testailemaan taas uusia tuotteita. Voi kyllä olla, että palaan Weledan mantelisarjan pariin, johon ihastuin keväällä. Saa nähdä.

Kommentit

Suositut tekstit