Berliinin muuri

Lomailtiin viime viikolla Berliinissä. Tällä viikolla siis luvassa lomakuvia! Kivaa!

Oltiin miekkosen kanssa kahdestaan liikenteessä, eikä todellakaan oltu tehty mitään minuuttiaikataulua. Muutamia kohteita oli kuitenkin toivelistalla nähtävyyksien suhteen.

Olimme keskiviikkona jo ennen yhdeksää perillä ja hotelliin pääsi kirjautumaan vasta klo 14. Käytiin siis heivaamassa laukut säilöön ja suunnattiin kaupungille.
Yksi ensimmäisen päivän kohteista oli Berliinin muuri. Tuo kaupungin jakanut kammotus ei enää ollut synkeä. Sen varrella vallitsi iloinen ja leppoisa ilmapiiri. Hyvä niin. Komeita kuvia peittäneet töherrykset harmittivat suuresti itseäni, eivätkä taiteilijatkaan niistä mielissään varmasti ole. 2009 on kuvat viimeksi restauroitu. Ymmärrän toisaalta niitäkin, joiden mielestä töherryksetkin ovat merkki ihmisten vapaudesta, mutta niitä voisi käydä tekemässä muurin ns. rumalla puolella, johon Länsi-Berliiniläiset kävivät niitä tekemässä jo silloin kun muuri oli pystyssä.


Porukkaa muurilla oli jonkin verran, mutta varmasti vähemmän kuin viikonloppuisin. Koululaisia sai vähän väistellä ja jouduttiin varmasti jonkun loma-albumiin tai instaan kameroiden räpsyessä.Reilun kilometrin pätkällä on paljon nähtävää ja Spreejoen rannassa voi välillä käydä istuskelemassa jos muut turistit risoo. Heh.East Side Gallery, eli tämä maalauksin koristeltu muurinpätkä sijoittuu Spreen rannalle Oberbaumbrücken ja Ostbahnhofin välimaastoon. Metrolla pääsee ihan viereen. Kannattaa käydä ihmettelemässä.

Kommentit

Jaana Koo sanoi…
Hienot kuvat. Tuolla olisikin kiva käydä :)
Daphnion sanoi…
Kiitos. Kannattaa käydä, niin Berliinissä kuin muurillakin. :D

Suositut tekstit