It's teatime!

Minä olen oikea teehirmu! Rakastan teetä. Tee sopii niin hitaisiin aamuihin kuin lämmittämään kehoa ja mieltä viluisena. Tee sopii oikeastaan kaikenlaisiin hetkiin. Teen kanssa pitää olla jotain syötävää, suolaista tai makeaa. Parhaassa tapauksessa molempia. Kävin läpi omaa teevalikoimaani ja seuraavanlaisia herkkuja löytyi.

Ensimmäisenä uusi tuttavuus, Clipper tee. Clipper on brittiläinen perheyritys, joka on toiminut vuodesta 1984. Kyseessä on korkealaatuisia Reilun kaupan teemakuja, joita löytyy joka makuun. Myös paketit miellyttävät suloisuudellaan. Omat Clipper teeni sain lahjaksi kaverilta (Kiitos Satu!!).


Omat Clipper-makuni ovat Organic Sleep Easy Infusion ja Organic Nettle & Lemon Infusion. Täytyy sanoa, että toi nokkos-sitruunatee on parhaimman makuista teejuomaa ikinä. Sen maku on pehmeä ja siitä voi erottaa eri maut. Tuota uniteetä en ole vielä kokeillutkaan, mutta voisin arvata sen olevan hyvää.

Teekaapistani löytyy myös pikajääteetä. Lidlistä ostan aina välillä Lord Nelson -merkkistä "jääteemurua", jota lisätään veteen lopputuloksen jääteejuoma. Tämän persikan makuisen lisäksi tarjolla on sitruunaa ja marjasekoitusta, kaikki maittavia. Kovin usein näitä ei kannata juoda, sillä sisältävät paljon sokeria.


Murusia voi lisätä myös kuumaan veteen halutessaan.

Mustaa teetä tulee juotua kaikista eniten. Nautin mustan teen aina maidon ja hunajan kera. Suomalaisen hunajan!


Tällä hetkellä mustaa teetä valikoimassani edustavat Forsman Tean Keisarinmalja ja Inkivääri. Keisarinmalja on Reilun kaupan tee, jossa makuina ruusukvitteniä, litchiä, appelsiinia, ananasta sekä saflorin ja liljan terälehtiä.Inkivääri tee nimensä mukaan sisältää inkivääriä. Se antaakin teehen oikein raikkaan maun. Inkivääristä on apua myös vaivaan jos toiseenkin.


Forsmanin teet ovat todella hyviä ja niitä saa melkein kaikista kaupoista. Valinnanvaraakin on.

Silloin kun on masu pipi  juon yrttiteetä, jota ostin Lapista (joka on näköjään vanhentunuttakin). Jos tee voi maistua suomalaiselta niin tämä maistuu! Se maistuu kesäyöltä. Tee on peräisin Laitalan luomutilalta Simosta, joka on toiminut jo vuodesta 1936. Tilalta myydään niin teetä kuin yrttejä ja voiteitakin.


Enkelin Eväspussin Ystävyys on kallein aarre -tee on lahja ystävältä. Se on rullattulehtinen vihreä tee, jossa maistuu mansikka, ruusu ja kerma. Pehmeän makuista tämänkin ja sopii mielestäni jälkiruuan kanssa nautittavaksi.

Uusi tuttavuus, joka yllätti positiivisesti on Simon Léveltin appelsiinin makuinen rooibos-tee. Olin juonut rooibosta kauan sitten ja tuomitsin sen pahanmakuiseksi. Äiti toi pari kuukautta sitten tätä tullessaan ja sehän maistui taivaalliselta. Olen varmaan aiemmin juonut huonoja esimerkkejä rooiboksesta. Tämä hollantilainen tee on Reilun kaupan ja tarkastelun jälkeen huomasin, että merkin teetä saa aika monista kaupoista (jopa mein puutteellisesta lähi-Siwasta).


Täytynee kokeilla Simon Léveltin muitakin teemakuja.

Loppuun haluan vielä sanoa, että mun teelaatikkoni on aikas suloinen.

Muumimamma rocks!

Kommentit

*~SL sanoi…
Teet on kyllä hyviä :) suosikkini on vanilja ja kookos
Maija sanoi…
Itse juon ainoastaan vihreää teetä, ei värjää hampaita ja on niin hyvää :) Muutama makeutusaine riittää, vihreään teehen ei maito oikein kuulukaan. Ja vihreää teetä on vaikka millä mausteilla, suosikkini on minttu.
Daphnion sanoi…
*~SL: vanilja ja kookos teet ovat mullakin TOP5:ssä. Kookosteetä en vaan ole löytänyt enää vuosiin kaupoista. :(

Maija: Pidän välillä taukoa teenjuonnista, ettei hampaat tummu ja on tuntunut auttavan. Minttuinen vihreä tee on kyllä namia. :) Oon joskus muuten ihan ajatuksissani laittanut vihreään teehen maitoa..lopputulos ei ollut hyvä.

Suositut tekstit