Myllylähde

Myllylähde sijaitsee Oripäässä, aivan Säkyläntien tuntumassa. Alueen luontopolku on osa Harjureitti -nimistä retkeilyreitistöä, joka sijaitsee Säkylänharjun ja Virttaankankaan alueella.

Myllylähteen alueella pääsee tutustumaan lähdeluontoon ja pohjaveden käyttäytymiseen. Pitkosreitti on valaistu, joten myös illalla voi käydä aluetta kiertelemässä. Auton saa parkkiin Myllylähteentien alkupäähän, jossa sijaitsee myös alueen opastaulut.Parkkikselta kuljin vehreään metsään ja pian edessä pilkottikin hyvin vihreä myllylähde. Pohja näytti oikein smaragdiselta auringon paistaessa.

Lähteen rannat kierrettyäni, saavuin lähteen ylivirtauskohtaan. Tänään virtaus oli 20 senttimetriä, eli vuorokauden aikana vettä virtaa kaksi miljoona litraa. Kuulostaa uskomattomalta määrältä vettä. Tuosta alkaa siis Pyhäjoki, joka virtaa Pyhäjärveen. Vesi oli todella kirkasta ja pohdinkin, että olisiko se ollut juomakelpoista.
Lähteen vieressä oli grillikatokset, vessat ja Myllytupa, johon pääsi sisälle tutustumaan ja yöpymäänkin tahtoessaan (10€/yö).Polun varrella oli myös lirikaivo, josta vesi tulee omalla paineellaan ulos. Siitä olisi voinut juomavettä ottaa jos olisi janottanut.Ennen autolle paluuta kävin kurkkaamassa vielä Turvekammiin. Sisällä oli hyvät tilat isommankin porukan paistella makkaraa. Tunnelma kammissa oli jotenkin hyvin viikinkimäinen. Kyllä tuolla mielellään yöpyisi patikointireissulla.Myllylähteen luontopolku on ainoastaan kilometrin mittainen, mutta harjualueella riittää kyllä patikoitavaa ihan kunnon retkiinkin. Itsekin kävin vielä läheiseen Pönttöpuistoon tutustumassa ja syömässä eväitäni jättimäisellä Kantolaavulla.

Kommentit

Matonkude sanoi…
Upeita maisemia ja mikä virtaus!
Tuonne pitäisi joskus lähteä käppäilemään.

Suositut tekstit