Appelqvistin korsu

Aivan Punkalaitumen ja Urjalan rajalla sijaitsee tunnelmallinen Appelqvistin korsu. Kivinen maja metsän keskellä saa mielikuvituksen laukkaamaan.Kivipöydän ääressä on hyvä nauttia eväitä.

Kiitos paikan omistajan, korsun ympäristöön saa tutustua vapaasti ja sisätiloihinkin pääsee, jos osaa avata erikoisen lukon. Huom! Ei saa missään nimessä väkisin riuhtoa ovea auki. Pienellä googlettelulla löytyy kyllä ohjeet.

Korsussa on pimeää, joten valo mukaan!
 

Korsun sisällä on pieni eteistila ja varsinainen tupa, jossa komea takka nurkassa. Tuvassa on vieraskirja ja kansio, jossa kerrotaan F. M. Appelqvistin elämästä ja korsun historiasta tarkemmin. Kannattaa hetkeksi istahtaa lukemaan.

Näppärä lukkosysteemi.

Korsu on mukavasti maastoutunut maisemaan. Kaunis vihreä sammal kasvaa kivillä.


Vartija pihamaalla.

Päivänvalossa paikka on varsin viihtyisä, mutta pimeällä saattaisi pelästyä jos sattumalta astelisi pihapiiriin.

Vanha kaivon paikka?

Kivisiä rakennelmia on ympäristössä enemmänkin. Ilmeisesti Appelqvist on suunnitellut rakentavansa alueelle oikein kunnon kivilinnan.Kohde on metsässä, mutta todella hyvin saavutettavissa. Suosittelen poikkeamaan!

Punkalaitumen kunnan sivuilla on loistavat saapumisohjeet alueelle. Klikkaa TÄSTÄ!

Kommentit

Unknown sanoi…
Näkemisen arvoinen paikka!
Terveisin Risto ja Ritva Hakala Kylmäkoskelta
Kille Rantanen sanoi…
Toi ei ole kaivon paikka. Uskoaksemme se on ollut maakellari. 70-80 luvun taitteessa paikalla oli Appelqvistin jäljiltä kiviseiniä ja kuoppa. Isoisäni ja isäni saivat idean rakentaa tämän nykyisen kirsn vanhan raunioille. Itsekin olin tekemässä sitä. Se valmistui reilu 40 vuotta sitten.

Suositut tekstit