Vapaapäivän metsäretket nro 5834

Pilvinen, mutta kauniin huurteinen keskiviikko ja hiljainen Vanhakoski. Sielun lepuutusta parhaimmillaan.Saaren tila sai vihdoin luonnonsuojelualueen statuksen ja siirtyy lehtojensuojelualueen seuraksi Metsähallituksen huomaan. Huonokuntoiset rakennukset tullaan polttamaan tämän talven aikana. Mahtavatko kauniin saunankin tuhota?
Surullista kun vanhoja rakennuksia tuhotaan, mutta nämä ovat jo vuosia olleet käyttämättömänä ja ilmeisesti turvallisuussyistä niistä halutaan eroon. Toivottavasti kaupunki älyää ensin purkaa kauniit kakluunit päärakennuksen sisältä.
Kuljin luontoa kuullostellen ja pysähdyin välillä ihastelemaan harmautta. Aina kohkataan aurinkoisten päivien kauneudesta, mutta kyllä utuisen harmaassakin on sitä jotain.
Koskella oli joku aloittanut rakentamaan uutta majaa vanhan seuraksi. Ihania!
Tallustelin keskelle koskea istuskelemaan. Ei näkynyt liikettä missään paitsi kosken kuohuissa. Pakkanen oli muovannut vedestä jäisiä taideteoksia. Yritin bongata jäältä eläinten jälkiä, mutta luminen pinta oli koskematon.


Autolle suunnatessani muistin alueella olevan uuden geokätkön ja kävin sen vielä lopuksi etsimässä. Siellä se nökötti piilossaan.


Kommentit

Suositut tekstit