Kiviniityn kotieläinpuisto

Mikäs sen mukavampi tapa viettää sunnuntaita kuin kotieläinpuistossa kierrellen?

Pakattiin eväät laukkuun ja suunnattiin Mouhijärvelle Kiviniityn kotieläinpuistoon. Olimme portilla heti kymmeneltä ja lähdimme iloisin mielin kierrokselle. En tiedä kumpi oli enemmän täpinöissään, minä vai 2-vuotias kummityttö.Rapsuteltavia karvakavereita löytyi joka lähtöön. Jakkihärkä näytti hupaisalta otukselta lähietäisyydeltä ja porot olivat resuisia karvanlähdön ansiosta. Olin myös varma, että valkoinen poro tarvitsisi aurinkorasvaa, kun punoitti niin kovasti.
Linnut pitivät mekkalaa, varsinkin ukkosen jyrähdellessä taustalla. Joutsenparilla oli maailman suloisimmat lapsukaiset. Kauniin harmaita ja pörröisiä. Kanat taasen nostattivat meikäläisen kanakuumetta. Hauskoja tepastelijoita.

Puistossa oli kahvila, mutta me nautimme omat eväämme grillikatoksessa. Söimme voileipiä ja paistoimme makkaraa. Leikkikentälläkin kävimme pyörähtämässä. Reilu pari tuntia saimme puistossa vierähtämään ja ehdimme hyvin sateen alta pois.

Olen vieraillut aika monessa kotieläinpuistossa elämäni aikana ja tämä kyllä nousi sinne kärkipäähän. Plussaa erityisesti evästyspaikoista ja oheistoiminnasta (mönkkärit, polkuautot, trampoliinit yms.). Puolen päivän aikaan puisto rupesi olemaan todella täynnä, joten paikalle kannatti saapua heti paikan avattua. Eläimiä on mukavampi katsella, kun on vähän rauhallisempaa.


Kommentit

Suositut tekstit