Kesän tärkeimmät mukana matkassa

Uimakausi on startattu. Vietin alkuviikon veljeni mökillä ja pakkohan sitä oli pulahtaa lämpimään Hiidenveteen. Mökkisää oli vaihteleva, mutta tiistai oli ihanan lämmin ja aurinkoinen.

Yritän aina pärjätä mahdollisimman vähin matkatavaroin, mutta tärkeimmät kulkevat päivittäin repussa niin kaupunkiretkellä kuin mökilläkin. Hyvät aurinkorasvat ja monikäyttöinen pyyhe ovat tarpeen.


Hyvä reissupyyhe löytyi Tallipihan Valjashuoneelta. Ihana Linan puuvillainen hamam-pyyhe kuivuu nopeasti ja mahtuu pieneen tilaan. Sitä voi käyttää vaikka piknikvilttinä tai hartiahuivina viileinä kesäiltoina. Pyyhkeitä oli tarjolla useita eri sävyjä. Kaikki olivat aika herkullisia, mutta turkoosi vei ainakin tällä kertaa voiton. Uimisen jälkeen oli mukava kääriytyä isoon pyyhkeeseen ja istuskella rantavajan rappusilla.

Suojaisa mökkiranta.
Monitoimisen pyyhkeen lisäksi kesäisin mukana kulkevat laadukkaat aurinkorasvat. Siirtyminen luonnonkosmetiikkaan näkyy jo tälläkin osastolla. Vartalolle on vielä käytössä Vichyn voide, mutta kasvoille on löytynyt luonnolliset versiot. Huulirasvana HURRAW! sun balm, joka on mukavan kosteuttava. Huumaavasta tuoksusta lisäpisteitä. Kasvoille olen käyttänyt Biosolis -merkin suojakertoimella 30 varustettua voidetta. Voiteen suoja perustuu mineraalifilttereihin ja täten jättää ihon vaaleaksi. Toisinaan saan voiteen levitettyä hyvin, mutta välillä muumi-iho on selkeä. Rannalle ja metsäretkille tämä sopii loistavasti, koska silloin ei niin haittaa vaaleat voidejäämät. Seuraavaksi ajattelin kokeilla Acorellen tuotteita, joita on kovasti kehuttu.


Uimisen jälkeen oli hyvä vielä lisätä aurinkorasvaa iholle, sillä päivän ulkoilut eivät olleet ohi. Vichyn aurinkovoide levittyy todella nätisti, eikä jätä ihoa tahmaiseksi. Nopea imeytyminen on loistojuttu reissukäytössä. Ei tarvitse varttia patsastella paikallaan.

Nurinkurisesti lähdin uinnin jälkeen metsään tarpomaan ja kallioita kapuamaan. Mökin mölkkymestaruudestakin pääsin kisaamaan.

Kommentit

Suositut tekstit