Kevätauringosta nauttimassa Tallinnassa

Edellisestä reissusta ehti juuri ja juuri kotiutua, kun taas tuli lähtö. Suunnattiin torstaina kaverin kanssa Tallinnaan muutamaksi päiväksi. Tarkoituksena oli juhlistaa kummankin kolmekymppisiä ja käydä käsityömessuilla.

Ilmat suosivat meitä. Aurinko paistoi kauniisti ja lämmitti välillä oikein mukavasti. Katuja tuli talsittua eestaas, syötiin hyvin ja vähän shoppailtiinkin. Pieni kaupunkiloma oli mieleinen.


Majapaikkanamme toimi Meriton Old Town Garden Hotel vanhassa kaupungissa. Suloinen hotelli toimi hyvänä tukikohtana, sillä se oli hyvällä sijainnilla torin lähettyvillä. Meidän huone oli pienen pieni, mutta eipä siellä tullut vietettyä aikaa kuin iltaisin. Aamiainen kuului hintaan ja sen voimalla jaksoikin hyvin kulkea kaupungilla. Omat gluteenittomat leivät jouduin kuitenkin aamupalalle hakemaan kaupasta, koska riisikakkujen syöminen ei houkuttanut.


Ensimmäinen päivä meni haahuillessa ja esitellessä paikkoja kaverilleni, joka oli kaupungissa ensimmäistä kertaa. Yhtenä käyntikohteena oli ihanan rosoinen Telliskiven alue.Kiva konttiravintola Konteiner.


Upea seinämaalaus.

Olin etukäteen valkannut meille ravintolan sieltä. Melkoisen uusi Kivi Paber Käärid on täysin gluteeniton ravintola, joka tarjoaa puhtaista raaka-aineista valmistettua ruokaa kivan rosoisessa tiilirakennuksessa. Ruokalistalla oli pieniä naposteltavia, pääruokia hampurilaisista risottoon ja ribseihin sekä suloisia kakkuja jälkiruuaksi. Söimme kaverin kanssa hampurilaisateriat ja creme brüleet. Oli kyllä hurjan hyvät annokset, vaikka vähän enemmän mausteita olisi kaivannutkin. Ihastuin niin ravintolaan, että haluan käydä siellä toistekin. Samalla alueella sijaitseva F-Hoonekin houkuttelisi, sillä ihmiset ovat kehuneet sitä kovasti.

Vielä ei ollut ulkona pöytiä.


Suuria pilviä alkoi kerääntymään taivaalle kun käveltiin takaisin vanhan kaupungin suuntaan. Pian koko taivas oli harsokerroksen peitossa. Kapusimme Toompean mäelle maisemia katsomaan. Kauniiltahan tuo kaupunki vähän korkeammaltakin näyttää.Näköalat.
Kaduilla kulkiessa huomasi, että oli torstai-ilta. Hiljaista, niin hiljaista. Torilla sisäänheittäjät yrittivät houkutella satunnaisia kulkijoita terassille istumaan infrapunalämmittien alle nauttimaan ruokaa ja juomia. Aikamme kierreltyä suuntasimme lähikauppaan hakemaan vähän iltapalaa hotellille. Ulkomailla on ihana käydä ruokakaupassa ihmettelemässä valikoimaa. Niin paljon uutta ja ihmeellistä maisteltavaa.

Munkki!


Söpö kaupunkijuna.Perjantai valkeni aurinkoisena. Aamupalat mahassa suuntasimme vähän kaupoille ennen messuille lähtöä. Löysin itselleni kivoja treenivaatteita vaikka Sportlandin outlet -myymälä olikin lopettanut satamasta.
Virun vierestä hyppäsimme bussiin ja suuntasimme Laululavalle, jossa käsityömessut järjestettiin. Siellä suomalaismummojen joukossa kierreltiin. Myyntikojuja oli sisällä kolmessa kerroksessa ja ulkona kahdessa teltassa. Paljon kauniita käsitöitä oli myytävänä ja muitakin tuotteita, mutta joukossa oli harmillisesti teollista krääsääkin, ainakin korujen osalta.
Parin tunnin kiertelyn jälkeen paikalla rupesi olemaan niin paljon porukkaa, ettei mahtumaan kulkenut. Kuviakaan ei tullut messuilla otettua, koska ei kertakaikkiaan ollut tilaa. Ulkoteltoissa oli ihania ruokatuotteita kaupan, mutta niille ei ollut laukussa tilaa. Ostin itselleni kauniit eestinlampaan villasta kudotut sukat. Joku 92-vuotias mummeli ne oli kauniisti tehnyt.

Tallinnan laululava.

Messuilta sain ostettua myös virolaista luonnonkosmetiikkaa, jota olin suunnitellutkin ostavani. Keskustassa poikkesimme vielä Solaris -kauppakeskuksen Pillerkaareen, luonnonkosmetiikkamyymälään. Vähän meni pää pyörälle kaikkien ihanien purnukoiden kanssa, mutta sain ostettua kaikkea kivaa. Niistä juttua joskus myöhemmin.

Hotellille oli ihana tuoda painavat kantamukset ja lähteä päivällistä metsästämään. Peppersackiin päädyimme, koska kaverille piti "keskiaikaravintola" näyttää. Ruoka oli jälleen kerran maittavaa, mutta gluteenittomuuden suhteen ei tullut täysiä pisteitä. Jouduin ottamaan annoksen ilman kastiketta, koska käyttivät kaikkiin vehnää suurusteena. Ainoastaan tartarkastike oli gluteeniton, mutta se ei oikein olisi sopinut annokseen. Onneksi mehevä pihvi ja hyvät kasvikset toimivat ilman soossiakin.

Katariina käik.

Alkuillan ohjelmassa oli vielä katujen koluamista, mutta aika aikaisin palattiin hotellille. Haettiin kaupasta jälkkärit, kun ravintolassa ei jaksanut sellaisia syödä. Vähän banaanismoothiee ja macaronsseja. Hotellilla kuunneltiin musakkia ja lepuutettiin väsyneitä jalkoja. Seuraavana päivänä olikin jo kotimatka edessä. Oltiin varattu paikat kello 12 laivaan, joten suunnattiin suoraan satamaan aamupalan jälkeen. Kunnon suomalaisina olimme yhdeksän jälkeen SuperAlkossa, kun se aukesi vasta kymmeneltä. Kyllästyneen oloiset työntekijät mainitsivat asiasta vasta kun olimme jo aikamme pyörineet kaupassa ja ostoskoriakin täyttäneet. Hymähdellen poistuttiin ruokakaupan puolelle odottelemaan ja tekemään viimeisiä tuliaisostoksia. Kaikenlaista kivaa gluteenitonta syötävää löysin itselleni matkaan mukaan.Sisäänpääsyä laivaan odotimme pienen ikuisuuden, mutta onneksi viihdepuolesta vastasi Stuttgartin yliopisto-orkesteri. Heillä oli pienimuotoinen Itämeren kiertua meneillään ja intoutuivat musisoimaan odotusaulassa.

Nyt on kevään reissut tehty ja keskitytään odottamaan kesää. Saa nähdä koska se saapuu, koska tällä viikolla ainakin on sadellut räntää ihan kiitettävästi. Toivottavasti edes vappu olisi kaunis ja aurinkoinen. Sima täällä jo pöhisee ja munkkitarpeet ovat valmiina lauantaita varten.

Kommentit

Tillariina sanoi…
Kerran olen Tallinnassa siskon kanssa käynyt ja oli meillä oikein rattoisaa! Me ei ekalla kerralla "päästy" vanhaa kaupunkia pidemmälle. Siinäkin riitti ihan ihmettelemistä. Hienot, aurinkoiset kuvat!
Daphnion sanoi…
Vanhakaupunki on kyllä juuri sellainen missä tulee haahuiltua edestakaisin ja ihmeteltyä kaikkea niin paljon, että ei sieltä malttaisi poistua. Mulla oli nyt kolmas kerta Tallinnassa ja ensimmäisen kerran pääsin muitakin alueita tutkailemaan. :D

Suositut tekstit