Kasvimaa laatikoissa

Kasvimaa valmistui tänään. Olen lopputulokseen enemmän kuin tyytyväinen. Alue näyttää siistiltä ja laatikoissa oleva hyötypuutarha on helppohoitoinen. 


Mies rakensi painekyllästetystä laudasta komiat kasvilaatikot. Suojattiin ne sisäpuolelta muovilta ja pohjalle laitettiin vielä suodatinkangasta. Kangasta tuli myös laatikkojen ulkopuoliselle alueelle, vaikkei paksun katekerroksen läpi rikat helpolla kasvakaan.


Laatikoita reunustavat hirret löytyivät omasta takaa. Edelliset asukkaat ovat ne ilmeisesti talosta poistaneet rempatessaan. Kate ja multa haettiin näppärästi peräkärryllä Biolanilta Eurasta.


Ensi viikolla voisi laittaa kasvamaan sellaisia, jotka vielä ehtivät. Salaatit ja yrtit nyt ainakin. Sain Agrimarketista istukassipuleita, voisikohan ne vielä laittaa maahan?

Kaikenlaiset puutarhavinkit ovat tervetulleita, sillä ihan aloittelijoitahan tässä ollaan.

Kommentit

Salaatit, yrtit ja retiisit ehtivät ainakin mainiosti vielä. Varmaan lehtikaalikin on ihan ok, sitä kun voi sitten kerätä jouluun saakka hangen alta, niin tuskin myöhäisempi istutusaika haittaa. Itse pistin muutama päivä sitten (kolmannen kerran) pinattia ja kesäkurpitsaa kasvamaan, kun linnut ovat joka kerta syöneet siemenet ennenkuin ovat alkaneet itämään. Toivotaan että nekin ehtii tekemään vielä satoa tänä kesänä :)
Daphnion sanoi…
Laitoin tänään maahan lehtisalaattia, lollo rossoa, kesäkynteliä, ruohosipulia ja tilliä. Mintun ja basilikan laitan valmiina taimina. Pinaattia voisin laittaa kanssa. Meillä on todella paljon lintuja täällä, joten täytyy tarkkailla kiinnostuvatko ne kasvimaasta.

Suositut tekstit