Kännönvuoren metsässä

Pari astetta pakkasta ja lenkille lähtö. Suuntasin Kännönvuorelle, mutta tällä kertaa metsäreiteille. Kännönvuoren, Vihkimysvuoren ja Pyölönvuoren alueella kiertelee useampi kilometri puru- ja hiekkapäällysteisiä reittejä. Reitiltä kun poikkeaa metsään löytyy paljon polkuja, suuri osa maastopyöräilijöiden jäljiltä.

Itse suuntasin metsään Leijonalaavun kohdalta. Lions Club on muutamia vuosia sitten rakentanut komian laavun alueelle, jossa on kiva paistaa makkaraa hiihtoretken tai pulkkailun jälkeen.

Pulkkamäki kutsuu taas pian!


Komia jellona.
Laavun vierestä pääsee metsäpolulle, joka näytti olevan maastopyöräilijöiden suosiossa. Maa oli kovin kuraista, mutta onneksi oli pakkasta, joten ei kengät likaantuneet.Maasto kallion päällä oli osittain pahasti kulunutta, joten suosin mielelläni valmiita polkuja. Näytti joku nuotiotakin poltellut.


Kaatuneita puita oli siellä sun täällä. Yhdessä kohdassa oikein runsaastikin. Lieköhän 2011 Tapaninmyrskyn ansiota, joka täällä suunnilla on muuallakin tuhonnut metsää.


Merkintöjä keskellä metsää.


Mäen päältä kun laskeutui alemmas, muuttui metsä vehreämmäksi ja tiheämmäksi. Sellaiseksi röllimetsäiseksi.Poikkesin välillä reitin varrelle, eikä ketään näkynyt. Koira haukkui jossain kauempana. Alueella on kiva ulkoilla, mutta itse en ole purualustan ystävä. Kävellessä se menettelee, mutta hölkätessä jalka muljuu liikaa. Jonkin verran löytyy myös purutonta reittiä.

Reittivaihtoehdot
Alueen reittikarttaan, KLIK!

Kommentit

JaanaMarjo sanoi…
Hieno laavu ja kaunista maastoa, varsinkin tuo röllimetsä :)
Daphnion sanoi…
Se on mukavaa, että aina ei tarvitse lähteä kauas kotoaan päästäkseen hienoihin paikkoihin. :)

Suositut tekstit