Viuh!

Keikyän kohdilla erään pikkutien varressa on kyltti, joka herättää ohikulkijan mielenkiinnon ja ehkä vähän naurattaakin. Tänään päätin pysähtyä tutkailemaan paikkaa vähän tarkemmin.

Paikan historia ei ole kovin hauska, sillä siellä on jaeltu piiskausrangaistuksia. Pahantekijät laitettiin kahleisiin ja annettiin piiskan viuhua. Piiskarangaistus oli käytössä vuosina 1734-1891 ja paalut, joihin piiskattavat sidottiin, sijaitsivat yleisten teiden varsilla.
Yritin paikan geokätköäkin etsiä, mutta ei siitä mitään tullut. Ohjeiden mukaan lasketut koordinaatit olivat huttua. Piti laskea renkaat käsiä ja jaljoka pitelevistä kahleista. Minun mielestäni paalussa oli kahleet kaulalle ja jaloille, ellei ihmisiä sitten laitettu ylösalaisin roikkumaan. Oikein pisti ärsyttämään, mutta täytyy vielä tutkiskella laskutoimituksia uudestaan ja käydä hakemassa se mokoma kätkö!!


Ruoskimispaikka kartalla, KLIK!

Kommentit

Oho, onpa aika mielenkiintoinen paikka ja historia! :O Geokätköjä etsimällä vissiin saattaa löytää uusia paikkoja, sisko oli katsonut että täällä meidän lähelläkin on jotain metsäkirkkoa sun muuta, jonne on piilotettu kätköjä. :)
Daphnion sanoi…
Juu aika paljon on tullut kätköillessä vastaan nähtävyyksiä, joista ei muualta ole tietoa löytänyt. :)
Pasi Lepola sanoi…
Sykähdyttävän oloinen paikka, melkein yhtä sykähdyttävä kuin Taavetti Lukkarisen hirttopuu Oulussa. ;) Kuvat on käsitelty asiaan kuuluvalla hartaudella, hyvä Daphnion!
Daphnion sanoi…
Kiitoksia kovasti. Oli kyllä melko sykähdyttävä paikka. Jonkun paita roikkui siinä tolpan vieressä ja pohdinkin, että oliko joku saanut piiskasta lähiaikoina. :D

Suositut tekstit