Purkuhommissa

Yläkerran remontti on nyt virallisesti avattu. Ollaan tämän viikonlopun aikana purettu laudat näkyviin makuuhuoneesta, työhuoneesta ja osittain rappukäytävästäkin.


Ensimmäisenä purettavaksi joutui edellisen asukkaan asekaappi. Sen kohdalle tulee uusi oviaukko suoraan aulaan ja vanha kulkuaukko työhuoneesta suljetaan.


Asekaapin kapoinen ovi houkuttelee tekemään siitä pöydän. Saapi nähdä millaisen.


Päänvaivaa makkarissa on aiheuttanut vanha Porinmatti. Säilyttääkö vai ei?! Se pitäisi kunnostaa ja haljennut luukku vaihtaa, jos sen säilyttäisi. Loistava lämmönlähdehän se olisi, mutta ilmeisesti erittäin kuuma ulkopinnaltaan, joka vähän kauhistuttaa. Jos se hävitetään, niin sen kuljettaminen ulos täytyy miettiä tarkoin, sillä se painaa kuin synti. Pientä juhannuspuhdetta vieraille, eh heh!


Rakennustarkastajat häädettiin hetimiten pois purkutyön alta.


Seinä- ja kattolevyjen irroittaminen oli mukavaa puuhaa ja sujui reippaasti. Makkarin ikkunasta heitettiin tavarat pihalle, koska se oli kaikista kätevintä. Vuokrataan sitten kuormalava lähiaikoina, niin saa roudattua roskat kaatopaikalle.Vihreiden seinälevyjen alla oli vaaleanpunaista levyä. Söpöä.Levyjen alta paljastui siistiä lautaa ja laudoissa rakentajien laskutoimituksia lyijykynällä tehtynä. Mitään muuta ei löytynytkään, paitsi asekaapista vanhoja kuitteja metsästyslupamaksuista ja aseen osista.


Kasa ulkona vaan kasvaa kasvamistaan.


Makuuhuonetta ja työhuonetta molempia laajennetaan sivuvintille, jotta saadaan vähän lisätilaa. Lattia on siellä hieman korkeammalla, mutta sen madaltaminen ei ole mikään ongelma. Seinille ja kattoon tulee lisäeristystä, ettei palelluta talvella.

Kurkistus seinänväliin.Niin vihreää.


Tästä ei enää jatkossa kuljeta.


Myös rappukäytävän puolella ehdittiin tehdä tuhojamme. Rankin puuha onkin poistaa rappusten reunalistat, sillä ne ovat tiukasti seinän ja portaiden välissä. Näpertelyä tiedossa siis ensi viikolle.


Päädystä avataan ovi makkariin.


Olen todella innoissani tästä remontista. Hieno päästä tekemään omaan kotiin jotain itsekin. Onneksi tieto-taitoa löytyy ihan lähipiiristä, joten apuakin on saatavilla, ettei tehdä vahingossa virheellisesti hommia. Voi vaan arvailla, kuinka sisustussuunnitelmat pyörii tämän tytön päässä lähiaikoina.

Kommentit

Harakka sanoi…
Paljon olettekin siellä edityneet rempassa.
Ja kiva sitä on suunnitella omaa kotiaan ja tehdä sitä myös itsekin ja olla mukana!
Hyvää remppa- ilmoja juhannukseksi!
Metsänkukka sanoi…
Hei! Onko teilläkin rintsikka :) ?
Daphnion sanoi…
Juu! Vuosimallia -53. :)

Suositut tekstit