Puolukkakakkua harmaaseen päivään
Eilen iski kauhea hinku leipoa, mutten jaksanut aloittaa. Tänäãn siivoilujen, talon lämmittämisen ja urheilujen jälkeen riitti energiaa vaikka muille jakaa, joten ryhdyin toimeen. Nappasin puolukat pakkasesta ja rupesin kakkua tekemään. Sulatus tapahtui vesihauteessa, sillä meillä ei ole vieläkään mikroa. Kuukauden päivät jo selvitty ilman, eikä ole tehnyt edes tiukkaa. Odotellaan tuon uuden Gigantin aukeamista, josko siellä olisi vaikka hyviä avajaistarjouksia.
Takaisin reseptiin.
En ollut varatunut etukäteen, joten kaappien sisällön mentiin.
50 g voita
2 dl Semperin karkeaa jauhoseosta
2-2,5 dl tattarijauhoa
2 tl ruokasoodaa
2 tl vaniliinisokeria
2 tl jauhettua inkivääriä
2 tl kanelia
2 dl puolukkasurvosta (kevyesti sokeroitu ennen pakastamista)
2,5 dl sokeria
1 dl Flora kevyt ruoka 7%
2 dl ykkösmaitoa
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon sulatettu voi, puolukkasurvos, kerma ja maito. Kaada vuokaan (itse vuorasin vuoan leivinpaperilla, koska rasvaa ei enää riittänyt voiteluun) ja paista 180 asteessa noin tunti.
Mehevä kakku sopii nautittavaksi kylmän maitolasillisen kanssa. :)
|
Takaisin reseptiin.
En ollut varatunut etukäteen, joten kaappien sisällön mentiin.
50 g voita
2 dl Semperin karkeaa jauhoseosta
2-2,5 dl tattarijauhoa
2 tl ruokasoodaa
2 tl vaniliinisokeria
2 tl jauhettua inkivääriä
2 tl kanelia
2 dl puolukkasurvosta (kevyesti sokeroitu ennen pakastamista)
2,5 dl sokeria
1 dl Flora kevyt ruoka 7%
2 dl ykkösmaitoa
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon sulatettu voi, puolukkasurvos, kerma ja maito. Kaada vuokaan (itse vuorasin vuoan leivinpaperilla, koska rasvaa ei enää riittänyt voiteluun) ja paista 180 asteessa noin tunti.
Mehevä kakku sopii nautittavaksi kylmän maitolasillisen kanssa. :)
Kommentit
Pasi, hmm onhan siinä tuollaista meteoriittimaista ulkonäköä havaittavissa. :P Käsipainoksikin se olisi käynyt koonsa ja painonsa puolesta.