Puolukkakakkua harmaaseen päivään

Eilen iski kauhea hinku leipoa, mutten jaksanut aloittaa. Tänäãn siivoilujen, talon lämmittämisen ja urheilujen jälkeen riitti energiaa vaikka muille jakaa, joten ryhdyin toimeen. Nappasin puolukat pakkasesta ja rupesin kakkua tekemään. Sulatus tapahtui vesihauteessa, sillä  meillä ei ole vieläkään mikroa. Kuukauden päivät jo selvitty ilman, eikä ole tehnyt edes tiukkaa. Odotellaan tuon uuden Gigantin aukeamista, josko siellä olisi vaikka hyviä avajaistarjouksia.

Melkoinen möhkäle, kun tehty leipävuokaan. Oli myös kauniita paloja lautaselle valokuvaa varten aseteltuna, mutta  nälkä vei voiton. :D

Takaisin reseptiin.

En ollut varatunut etukäteen, joten kaappien sisällön mentiin.

50 g voita
2 dl Semperin karkeaa jauhoseosta
2-2,5 dl tattarijauhoa
2 tl ruokasoodaa
2 tl vaniliinisokeria
2 tl jauhettua inkivääriä
2 tl kanelia
2 dl puolukkasurvosta (kevyesti sokeroitu ennen pakastamista)
2,5 dl sokeria
1 dl Flora kevyt ruoka 7%
2 dl ykkösmaitoa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon sulatettu voi, puolukkasurvos, kerma ja maito. Kaada vuokaan (itse vuorasin vuoan leivinpaperilla, koska rasvaa ei enää riittänyt voiteluun) ja paista 180 asteessa noin tunti.


Mehevä kakku sopii nautittavaksi kylmän maitolasillisen kanssa. :)

Kommentit

Tui Tui sanoi…
Täytyy kyllä sanoa, että hyvännäkönen kakkuhan siitä tuli! Ite oon semmonen puolukkaihminen, että aviomiestä hirvittää :D Se kun ei tommosesta kirpsakasta mausta välitä, ja musta taas tuntuu, että siitä saa niin paljon energiaa :))
Pasi Lepola sanoi…
Melkoinen meteoriittikakku, kelpaisi tähtitieteen harrastajien illanistujaisiin. ;) Maku on varmasti kaunis, vesi tuli jo kielelle! :)
Daphnion sanoi…
Tui Tui, puolukka on just hyvänmakuista kirpsakkaa. Tässä kakussa puolukka lähinnä toi mehevyyttä, eikä makua. Tai välillä löytyi sellaisia puolukkayllätyksiä. :)

Pasi, hmm onhan siinä tuollaista meteoriittimaista ulkonäköä havaittavissa. :P Käsipainoksikin se olisi käynyt koonsa ja painonsa puolesta.

Suositut tekstit