Englantilainen kakku

Leivoin tänään englantilaista kakkua. Lapsuudessani aina äidin kanssa leivottiin sitä jos ei kaapista löytynyt mitään tarjottavaa teen kanssa. Ohje on hurjan helppo ja lopputulos todella hyvä. Nimestä huolimatta, kyseessä ei ole kakku vaan pikemminkin makea teeleipä.

300 g vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
kanelia maun mukaan
150 g margariinia
1 dl maitoa

Sekoitetaan kuivat aineet keskenään.
Nypitään sekaan margariini ja lopuksi lisätään maito.
Sekoitetaan kunnolla ja "muovataan" kasaan. (Jos tuntuu kauhean kuivalta, niin vähän voi maitoa laittaa enemmän. Ihannetaikina on pehmeä, mutta kiinteä.)
Lopuksi kaulitaan taikina uunipellille (täyttää koko pellin) ja pistellään haarukalla.

Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Itse tykkään nauttia herkun jäähtyneenä kylmän maidon kera.



Kommentit

Suositut tekstit