Englantilainen kakku
Leivoin tänään englantilaista kakkua. Lapsuudessani aina äidin kanssa
leivottiin sitä jos ei kaapista löytynyt mitään tarjottavaa teen
kanssa. Ohje on hurjan helppo ja lopputulos todella hyvä. Nimestä
huolimatta, kyseessä ei ole kakku vaan pikemminkin makea teeleipä.
300 g vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
kanelia maun mukaan
150 g margariinia
1 dl maitoa
Sekoitetaan kuivat aineet keskenään.
Nypitään sekaan margariini ja lopuksi lisätään maito.
Sekoitetaan kunnolla ja "muovataan" kasaan. (Jos tuntuu kauhean kuivalta, niin vähän voi maitoa laittaa enemmän. Ihannetaikina on pehmeä, mutta kiinteä.)
Lopuksi kaulitaan taikina uunipellille (täyttää koko pellin) ja pistellään haarukalla.
Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Itse tykkään nauttia herkun jäähtyneenä kylmän maidon kera.
300 g vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
kanelia maun mukaan
150 g margariinia
1 dl maitoa
Sekoitetaan kuivat aineet keskenään.
Nypitään sekaan margariini ja lopuksi lisätään maito.
Sekoitetaan kunnolla ja "muovataan" kasaan. (Jos tuntuu kauhean kuivalta, niin vähän voi maitoa laittaa enemmän. Ihannetaikina on pehmeä, mutta kiinteä.)
Lopuksi kaulitaan taikina uunipellille (täyttää koko pellin) ja pistellään haarukalla.
Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Itse tykkään nauttia herkun jäähtyneenä kylmän maidon kera.
Kommentit