Matkahaaveita

1. Islanti

Karunkaunis saari täynnä mystiikkaa. Itseäni kiinnostavat kaunis ja puhdas luonto, tarinat, islanninhevoset ja kuumat lähteet. Mielenkiintoisia vierailukohteita olisivat Gullfossin vesiputoukset ja Thingvellirin kansallispuisto.

Þingvellir National Park, Iceland
Author: Bromr (Creative Commons Attribution ShareAlike 3.0

 Gullfoss

2. Kroatia

Kaunis Adrianmeren rannikkovaltio. Pääkaupunki Dubrovnik on alueen ehdoton helmi. Kulttuuria ja kaunista luontoa. Hvarin saarella mahdollisuus tutustua alueen viineihin.

Dubrovnik
Author: Amauri Aguiar (  Creative Commons Attribution 2.0 Generic )

3. Azorit

Vehreä Portugalille kuuluva saariryhmä Atlantilla. 9 tuliperäistä ja upeaa saarta. Hyvää ruokaa ja monipuolinen luonto. Erinomaiset patikointimahdollisuudet. Rauhallinen lomapaikka.

Island of Ponta Delgada
Author: Laragheast

Mount Pico

4. Hurtigruten-risteily

Upea risteilyreitti Norjan rannikolla välillä Bergen-Kirkkoniemi. Vaihtuvat maisemat. Klassikko - 12 päivän risteily. Villapaita, kiikarit ja kamera mukaan. Ei merisairaille.

At the Arctic Cirle
 Author: Janter ( Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported )

 Route
Author: Aldebaran ( Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported )

5. Tranquille

Omalaatuinen kaupunki Kanadassa. Kerta toisensä jälkeen on Tranquille joutunut uusiutumaan pysyäkseen elossa. Paikalla on ollut mm. kullankaivuuta ja  tuberkuloosiparantolaa. Nykyään paikkaa ollaan taas rakentamassa uuteen uskoon. Nettisivut: http://www.tranquille.ca/index.html

6. Tomsk

Kaupunki Siperiassa. Upeaa puuarkkitehtuuria.

 Traditional Wooden House

7. Ohrid

Unescon maailmanperintölistalla oleva makedonialainen kaupunki. Historiaa ja kulttuuria. Kimalteleva meri.

St.John
8. Halifax
Moderni satamakaupunki, josta löytyy myös pikkukaupungin tunnelmaa. Vientituotteina olut ja suklaa. Lempinimi: the city of trees. Kiinnostavia kohteita tähdenmuotoinen Citadel-linnoitus, merimuseo, Lawrencetown Beach ym. 

Argyle Street
Public Gardens

9.Saskatchewan

Yksi Kanadan preeriaprovinsseista. Loistavaa aluetta harrastaa luontoaktiviteettejä. Prince Albert National Park havumetsävyöhykkeen ja preerian kohtauspisteessä. Biisoneita ja alkuperäiskulttuuria.

Beaverlodge
Aboriginal family near Prince Albert, SK, 1919
10.  Australia

Kanadan ohella toinen ikisuosikkini. Kenguruita, koaloita, vesinokkaeläimiä ja kaikkia muita ihania. Kuinka makeeta olisikaan kiivetä Ulurulle (en mä silti sinne kiipeäisi, koska se on aboriginaaleille pyhä paikka, eivätkä he halua porukan kiipeävän sinne) ja/tai Harbour Bridgelle? Hiekkarantoja silmänkantamattomiin. Blue Mountains ja eukalyptusmetsät. Elämäniloisia kaupunkeja.

Forest in the Blue Mountains
 Uluru
Author: Corey Leopold  ( Creative Commons Attribution 2.0 Generic )
  

Kommentit

Suositut tekstit