Basilikasämpylät

Mitä lähemmäksi joulua mennään, sitä enemmän tämä tyttö leipoo. Tänään oli vuorossa nami-namit basilikasämpylät.

Sämpylöiden ohje alunperin Isabellalta. Tällä kertaa tuli taikinasta täysin laktoositon, koska kämppiskin halusi osansa herkuista.

3 dl laktoositonta maitojuomaa
250 g, eli purkillinen Valion laktoositonta maitorahkaa
1 pss kuivahiivaa
n. 6 dl Myllärin sämpyläjauhoja
1,5 dl Myllyn Paras Neljän viljan hiutaleita
1,5 dl Myllyn Paras Kauramannasuurimoita
3 rkl hunajaa, KOTIMAISTA!!
3 tl merisuolaa
n. 1 dl tuoretta basilikaa
0,5 dl oliiviöljyä

1. Lämmitä maito ja maitorahka kattilassa (42 C, niin hiiva tykkää). (Lämmittämisen jälkeen kippaa kulhoon)

2. Sekoita kuivahiiva pieneen määrää jauhoja ja lisää maidon ja maitorahkan sekaan.


3. Lisää ensiksi basilika ja sitten loput jauhot, kuivat aineet, hunaja ja suola.

4. Lopuksi oliiviöljy taikinaan.

5. Anna taikinan kohota vesihauteessa tuplaksi

6.Pyöräytä haluamasi kokoisia sämpylöitä jauhoja apuna käyttäen.

8. Paista 200 asteessa 20 min. (Itselläni todella tehokas uuni, jotkut uunit vaativat varmaan vähintään 25 minuutin paistoajan. Kokeilemalla selviää. )

*om nom nom*

Kommentit

Suositut tekstit