Couscous on herkkua

Moni ihminen inhoaa couscous-ruokia ja pitää niitä kuivina ja mauttomina. Eihän couscous maistukaan miltään, ellei sitä ole maustettu hyvin ja lisätty sen sekaan maittavia ainesosia. Olen syönyt couscousta monet kerrat, mutta eilen uskaltauduin ensimmäistä kertaa itse kokkailemaan sitä.

Couscous paahdetuilla vihanneksilla ja mozzarellalla (resepti muunneltu alkuperäisestä Voisilmäpeliä ohjeesta)

2 dl GoGreen täysjyväcouscousia
vettä keittämiseen
oliiviöljyä
suolaa

1/2 munakoiso
1 punainen paprika
15 kirsikkatomaattia
oliiviöljyä
jauhettua chiliä
paprikajauhetta
rouhittua mustapippuria
suolaa

125 g mozzarellaa
kourallinen kivellisiä kalamata oliiveja
kourallinen tuoreita basilikanlehtiä
loraus oliiviöljyä
iso kourallinen broilerpyöryköitä

maustamatonta jogurttia


Keitä couscous pussin ohjeen mukaan. Lisää joukkoon hieman suolaa ja oliiviöljyä.

Paloittele vihannekset. Laita isoon uunivuokaan, lorauta päälle oliiviöljyä, lisää chiliä (reippaasti jos haluaa tulisuutta ruokaan), paprikajauhetta, suolaa ja pippuria. Sekoita ja paahda 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Kuutioi mozzarella, puolita oliivit ja poista niistä kivet ja revi basilikanlehtiä pienemmiksi

Paista broilerpyöryköitä kevyesti pannulla.


Lisää kaikki ainekset lopulta uunivuokaan ja sekoita.  Jos koostumus on kuiva, lisää vielä oliiviöljyä. Tarjoile heti ja lisää päälle maustamatonta jogurttia kastikkeeksi.



Herkullista!! Helppoa ruokaa arkeen ja miksei juhlaankin. Tämä satsi riittäisi varmaan 3-4 hengelle, mutta koska tein tämän itselleni syön tästä muutaman päivän. :) Suosittelen!!

P.S. Cava arpoo Pantenen Volume&Body-tuotepaketteja ja Johanna Tigejä!

Kommentit

Suositut tekstit