Valkeajärven luontopolku

Talvella tuli vierailtua lähiseudun uusimmalla luontopolulla, kun suuntasin Kokemäen Kauvatsalla sijaitsevalle Valkeajärven luontopolulle.


Puolentoista kilometrin mittaisen luontopolun lähtöpiste ja parkkipaikka sijaitsee osoitteessa Rajalantie 46, 32920 Kokemäki.


Olin paikalla arkiaamuna, joten parkkipaikalla ei näkynyt muita autoja ja sain suunnata polulle omassa rauhassa.Suolammen kiertävä reitti on talkoilla tehty Teljän latu ry:n toimesta ja kyseinen yhdistys vastaa myös sen kunnossapidosta.Minulle alue oli ennestään vieras, mutta pohdiskelin, että onkohan alueella ollut aiemmin mitään polkuja tai pitkoksia? Osa pitkospuista meinaan vaikutti vanhoilta.


Pitkospuut olivat jäiset, mutta onneksi talvella kulkee autossa aina irtonastat mukana. Tällä reissulla mukana olleet yksilöt menivät rikki samalla viikolla, mutta nyt on uudet hommattu tälle talvelle. Nastakenkiin en ole vielä panostanut.Talven lumitilanne oli vaihteleva, mutta todella kaunista oli näin vähälumisessa helmikuun maisemassakin.Reitin varrelle osuu myös kallio, jonka päälle on karttaan merkitty näköalapaikka.Hieman kallioalueen jälkeen vastaan tulee laavu ja heti sen takana sijaitsevat huussi sekä puuvarasto. Laavu näytti vielä irralliselta maisemassa, mutta ehkä sekin ajan kanssa maastoutuu paremmin.


Olin lähtiessäni hakenut eväät Kahvila Helmestä. Iso sämpylä "kaikilla mausteilla" ja pari suloista macaron -leivosta ystävänpäivän kunniaksi. Lyhyelle retkelle jaksaa myös kantaa repussa lampaantaljaa mukana. Sen päällä on paljon kivempi istuskella kuin pienten vaahtomuovisten.


Laavulta lähtiessä saa vielä tovin nautiskella Vehkasuon maisemista, kunnes saavutaan risteykseen ja käännytään samalla reitille kuin tullessa.Reitti on helppokulkuinen, joten se soveltuu laajalle käyttäjäkunnalle.


Toivottavasti retkeilevät ihmiset löytävät reitille, olivat sitten läheltä tai kaukaa. Samaan reissuun on hyvä yhdistää esim. Puurijärven ja Isosuon reitit, koska sijaitsevat niin lähekkäin.


Oletko sinä vieraillut Valkeajärven luontopolulla ja mitä pidit?

Kommentit

Suositut tekstit