Porttikallion ulkoilualue

Kolmen kilometrin päässä Punkalaitumen keskustasta löytyy Porttikallion ulkoilualue monipuoliseen harrastamiseen.


Alueella kiertelee kuntoilureitistö lenkkeilyyn ja hiihtoon. Ampumahiihtorata, ulkokuntoiluvälineistöä ja rata frisbeegolfiinkin löytyy! 


Reittejä on valittavissa 1-5 kilometrin välillä ja ne risteilevät niin mukavasti toistensa lomassa, että pidempikin lenkki on helppo tehdä.


Ulkoisesti alue muistuttaa hyvin paljon meidän huittislaisten Kännölää. Mäkistä ja kivistä metsämaastoa keskellä peltoja.Tihkusateisena lokakuun arkipäivänä ei reiteillä ollut ruuhkaa, mutta kauniit viikonloput varmasti houkuttelevat paikalle paljon ulkoilijoita.Alueella kiemurtelee myös 1,5 kilometrin mittainen luontopolku. Sen varrella on myös näkötorni, josta pääsee ihastelemaan maalaismaisemia.


Tornin juurella on laavu ja nuotiopaikkakin eväshetken viettämiseen.Näkötornista taitaa selkeällä säällä nähdä pitkällekin. Itse erotin maisemasta vaan vihreitä puita harmaalla taustalla. Tarvitsee selkeästi käydä joskus uudestaan.Luontopolku on melko kivinen, joten sinne ei kannata suunnata jos etsii helppokulkuista polkua. Muu reitistö sitten onkin leveää baanaa, jota pitkin pääsee kulkemaan ihan jokainen vauvasta vaariin.


Reiteillä on hyvin opasteita ja itse olen ottanut tavaksi aina uudelle alueelle mennessä ottaa kännykällä kuvan kartasta heti lähtöpaikalla.


Tällä hetkellä alueen reiteillä on latuja, joten tervemenoa hiihtämään Punkalaitumelle!


Porttikallion ulkoilualue

Laasjärventie 30, 31900 Punkalaidun

Lisätietoa kunnan nettisivuilta, KLIK!

Kommentit

Suositut tekstit