Kahden lintutornin taktiikalla

Aamupalaretket ovat selkeesti olleet tämän kevään juttu. Mukava pakata lämmin aamupala messiin ja suunnata happihyppelylle.


Suuntasin Puurijärven pohjoispäässä (vai olisiko luoteessa enemmän?) sijaitsevalle Ahvenuksen lintutornille pitkästä aikaa.


Taisin olla aamun ensimmäinen kulkija. 


Paikallisia asukkaita oli kyllä paikalla. Pienen pieniä linnunpoikasia joella ja joutsenia sekä kurkia jossain kauempana.Aurinko rupesi pilkistämään pilviverhon takaa juuri kun saavuin tornille.Kapusin huojuvaan torniin ihastelemaan maisemia. Lokit lensivät ohitse niin läheltä, että niitä olisi voinut koskettaa.


Torni sijaitsee kohdassa, jossa Kauvatsanjoki vaihtuu Puurijärveksi.


Tornilla ei ole penkkiä, mutta lattialla oli hyvä istuskella ja syödä aamupalaa. Kuunnella lintujen viserrystä ja haistella kevätilmaa.


Olin pakannut teevettä termariin ja maitoakin oli mukana, mutta tee jäi kotiin. Onneksi oli sentään kylmää vettä mukana juotavaksi.


Palatessani autolle vastaan tuli vanhempi mies kaukoputken kanssa. Hän oli suuntaamassa tornille tarkastelemaan lintuja vähän tarkemmin.


Päätin vielä poiketa Kärjenkalliolle ennen kotiinpaluuta. Siellä oli jo muutama bongari kaukoputkineen. Itsellänihän ei ollut mukana edes kiikareita, vaikka sellaiset kotoa löytyykin. 


Viimeksi tornilla käydessä tuli ihmeteltyä tulvivaa järveä. Enää ei ollut vedet kiusana. Vihertyvää luontoa ja pörriäisiä vaan.Takin sai riisua päältä heti torniin kapuamisen jälkeen. Tuuli kuivasi mukavasti hikistä kulkijaa.


Joutsenilla näytti olevan jo pienokaisia. Pienemmät linnut jäi näkemättä tällä kertaa. Kaulushaikara puhalteli kaislikossa.


Ensi viikolla pitäisi varmaan poiketa Isosuon puolelle kuvaamaan tupasvilloja. Toivottavasti ei ole liian myöhäistä.

Kommentit

Mukava tapa. Aamuhetket luonnossa ovat aivan parhautta. Tuolla Ahvenuksen tornilla en ole tainnut ikinä käydäkään, vaikka Puurijärvi-Isosuon muut tornit ovat tuttuja. Kärjenkalliolle en tosin ole uskaltanut kiivetä, kun se on niiiin korkea.
Daphnion sanoi…
Lähtee päivä ihan eri lailla käyntiin kun aloittaa sen ulkoilulla. :)
Kärjenkallio on kyllä aika hurja, jos tuppaa korkeudet tekemään pahaa. Taitaa kuulua Pohjoismaiden korkeimpien kastiin.

Suositut tekstit