Kotikylän patikointireitillä

Huittisten Kännölästä starttaa perinteisten pururatalenkkien lisäksi 12 kilometrin pituinen maastopyöräily- ja patikointireitti. Reitti kulkee metsässä ja kallioilla. Se seurailee niin pururataa kuin juurakkoisia polkuja ja metsäautoteitä.

Reitin alkuun pääsee Kännölän ulkoilualueen parkkipaikan läheisyydestä, osoitteesta Räikänmaantie 145. Parkkitilaa on runsaasti ja vessatkin löytyy huoltorakennuksesta.


Uusien kuntoportaiden vierestä nousee polku ylös kohti Kännönvuorta ja reitti suuntaa metsään heti Leijonalaavun vierestä. Ruskeita reittimerkkejä seuraten ei pääse eksymään.


Kännönvuoren jälkeen palataan pururadalle, jota tallustellaan aina seuraavalle laavulle. 


Lady-laavun kohdalta reitti suuntaa Vihkimysvuoren upeisiin kalliomaisemiin. Moni ei uskokaan, kuinka hienoja kallioalueita täällä pellon keskellä kohoaa.Vihkimysvuoren ylityksen jälkeen suunnataan alemmaksi ja kohti Pyölönvuoren yhdysreittiä.


Hevosten treeniradan läheisyydessä lymyää nimetön (?) laavu metsän keskellä.Reitin varrella sijaitsee sympaattinen lato, jonka viereltä pääsee kurkistamaan peltomaisemiin ja kohti Pyölönvuoren huippua. On siellä melkoiset maisemat jollain, joka vanhassa laskettelukeskuksessa asustaa.


    

Reitti poikkeaa välillä taas metsäisempiin maisemiin ja kiertää välillä hakkuuaukeankin keskellä.800 metrin osuus kulkee asfalttitien laitaa, mutta reunus on leveä kävellä ja Rekikoskentiellä liikenne on suht rauhallista.


Tienvarsiosuuden jälkeen noustaan takaisin metsään. Yksiin kylän upeimmista metsämaisemista omasta mielestäni.


Polku kiemurtelee läpi mäntymetsän ja valo siivilöityy kivasti latvusten läpi. Seikkailemalla polun ulkopuolelle löytää hienoja siirtolohkareita.Kivikkoisen tasapainosuuden jälkeen rupeaa häämöttämään Pyölönvuorella sijaitseva Laturinne, joka on Huittisten Ladun ja Polun omistuksessa. Olen ollut yhdistyksen jäsenenä jo seitsemän vuotta, mutta kertaakaan en ole käynyt rakennuksessa sisällä.Laturinteen vieressä sijaitsee Latulaavu, joka on vapaasti kaikkien käytettävissä. Monta kertaa tullut pidettyä taukoa siinä.


Laavulta reitti laskeutuu huimaan alamäkeen, jossa saa kuulemma hyvät vauhdit pulkalle.


Ennestään tuttua metsäautotietä pitkin tullaan taas treeniradalle ja hyvällä tuurilla pääsee bongaamaan ohiravaavia heppasia.


Paluu Vihkimysvuoren maisemiin tietää taas ylämäkeä.Ylämäkeä ja kauniita kallioita. Märällä kelillä liukkaita sellaisia.


Loput matkasta mennäänkin aika lailla samaa reittiä kuin tullessa. 


Perillä Kännölässä ollaan yleensä 3,5-4 tuntia lähdön jälkeen. Ainakin jos on matkalla haahuillut ylimääräisiä, pitänyt evästaukoa ja ottanut monen monta kuvaa.

Kartta patikointireitistä löytyy kaupungin nettisivuilta, KLIK.

Oikein ihania ulkoiluhetkiä!

Kommentit

Suositut tekstit