Saaren luontopolku

Vietin eilen päivää Porissa. Kävin museossa ja vähän ostoksilla. Lounaalla ja muuten vaan pyörimässä ihmisten parissa.

Kaupungin ilma oli kuivaa ja pölyistä, joten päätin lähteä päivän päätteeksi johonkin ulkoilemaan. Alunperin mielessä oli Kirjurinluoto, mutta muistelin aamulla nähneeni Facebookin Satakunnan luontoliikkujat -ryhmässä postauksen luontopolusta Ulvilan puolella.

Saarenluoto ja sen luontopolku sijaitsee vähän Ulvilan kirkolta pohjoiseen. Parkkipaikka löytyy Kulmalantien varrelta.


Polulle suunnataan huojuvan riippusillan kautta.
Parin kilometrin mittainen reitti kulkee mukavasti metsässä, mutta jokimaisemia ei matkan varrella juurikaan näy, vaikka joki kulkee kummallakin puolella. Reitin varrella on opastetauluja, jotka kertovat alueen luonnosta.

Saarenluoto on vanhaa Kokemäenjoen suistoaluetta. Vanhat kiemurtelevat jokiuomat risteilevät metsän keskellä.


Kätköileville retkeilijöille tiedoksi, että matkan varrelta löytyy kahdeksan geokätköä!! Yksi jäi itseltäni harmillisesti löytymättä.Kosteita paikkoja polulla on monessa kohtaa, mutta niiden yli kulkee pitkospuut ja näin pakkaskelillä pääsee kulkemaan muutenkin kuivin jaloin.Ohimennen näin muutaman muunkin ulkoilijan. Luontopolku on aivan asuinalueen vieressä, joten paikka on varmasti lenkkeilijöiden suosiossa. Polut ovat todella helppokulkuiset, joten myös lapset ja huonojalkaiset pääsevät hyvin kulkemaan.


Metsäkierroksen jälkeen reitti palaa riippusillalle.


Kommentit

Nimetön sanoi…
Kiva kun on opastetauluja, joissa kerrotaan alueen luonnosta. Näyttää nätiltä luontopolulta ja mielenkiintoista, että luontopolulle pääsee riippusiltaa pitkin. Pitäisi itse vähän enemmän käydä metsissä ja luonnossa kävelyillä.
Daphnion sanoi…
Tuo riippusilta toi kyllä oman säväyksensä. Luontopolut ovat siitä mukavia, että ne sopivat pituudeltaan vähän kiireisemmällekin luonnonystävälle. Pienikin hetki metsässä tuo mm. stressitasoa alas.

Suositut tekstit