Tyrvään Pappila

Mikä siinä onkin, että tällä seudulla osataan pelastaa vanhat pappilat? Hyvällä maulla vieläpä.Tässä kuussa ovensa avasi Sastamalan keskustan kupeessa täysin remontoitu Tyrvään Pappila. Pappilan omistajapariskunta Kirsi-Marja ja Jarmo Nieminen ovat tehneet todellisen kulttuuriteon herättäessään henkiin vanhan kauniin 20-luvun kivipappilan.


Tyrvään Pappilan on tarkoitus toimia tapahtumatalona, joka tuo ihmiset, kulttuurin ja laadukkaan ruuan yhteen. Historiallinen miljöö on loistava tähän tarkoitukseen.Keskiviikkona 18.10. järjestettiin vielä avoimet ovet, sillä edellisviikon opastetut tutustumiskierrokset olivat niin suosittuja. Iloisin mielin lähdin tutustumaan Sastamalan uusimpaan helmeen.Talon toiminnanjohtaja Tiina Kuusisto toivotti kävijät lämpimästi tervetulleeksi ovella ja taloon sai tutustua omaan tahtiin. Muutama opaskin oli paikan päällä kertomassa talosta kiinnostuneille.Ihana nähdä, kuinka kauniisti rakennus on remontoitu. Mieltä lämmittää nähdä, kuinka vanhat rakennukset saavat uuden ja arvoisensa elämän. Vanhat pappilat tuntuvat olevan suosiollisia tähän. Hyvänä esimerkkinä Huittisten Wanha Pappila ja Kenkävero.
Pappilan tiloja voi vuokrata omiin tilaisuuksiinsa tai ottaa osaa valmiiksi räätälöityihin tapahtumiin. Pikkujouluiltoja ja juhlaillallisia ainakin tiedossa vielä tämän vuoden puolella. Itse odotan ainakin ilolla, että pääsee keittiömestari Arto Rastaan suunnittelemia herkkuja syömään.Pappilan pihalla rannan läheisyydessä on pieni amfiteatteri odottamassa kesäisiä tapahtumia. Kahvilapöytiäkin varmasti tulossa takapihan puolelle kunhan kesä koittaa.

Pappilan sivuilta löytyy kaikki mahdollinen tieto talosta ja sen tapahtumista, KLIK! Suosittelen lämpimästi tutustumaan.

Kommentit

Suositut tekstit