Kesäpäivä Tallinnassa

Tänään on kesän viimeinen päivä. Tämä kesä meni ohi vauhdilla. Niin vauhdilla, etten kerennyt tekemään puoliakaan suunnittelemistani asioista. Silti kesään mahtui paljon ihania hetkiä. 

Palataan kuvin juhannusviikkoon ja aurinkoiseen Tallinnaan.


Päiväreissu Tallinnaan oli ihana pieni irtiotto. Juhannuksen jälkeen oli tiedossa hurjaa kiirettä töissä, joten oli kiva hengähtää normiympyröiden ulkopuolella. Suurin syy reissuun toki oli hääjuomien hakeminen.


M/S Finlandilla yli ja ensimmäistä kertaa omalla autolla Tallinnassa. Täytyy sanoa, että liikenne ja tiet vaikuttivat vähän sekavilta etupenkiltä katsottuna. Parkkeerasimme auton Telliskiven nurkille ja lähdimme jalan kaupungille.

Kivi Paber Käärid


F-Hoone on vielä kokeilematta.


Aurinko paistoi lämpimästi. Hyvin tarkeni ilman takkia. Peatuksen terassilla tuli jopa hiki.Tämä maisema ilahduttaa joka kerta.


Haahuilimme tapamme mukaan eestaas ja törmäsimme useisiin opastuksilla oleviin kävelyryhmiin.Raatihuoneentorilla oli mukava istahtaa terassille ja seurata menoa.Ruokapaikaksi olin valinnut uuden tuttavuuden. Von Krahli Aed Rataskaevun varrella oli loistava valinta.

Lähellä tuotettuja ja laadukkaita raaka-aineita sisältävät annokset olivat maukkaita. Tuli kokeiltua uusia ja ihmeellisiä herkkuja. Osa vähän omaan makuun omituisiakin. Kuminalla maustetulla vodkalla graavattu kuha oli todella kummallinen elämys, mutta kaikki tuli syötyä!

Mikä alkupala!


Pääruokien mehevät lihat saavat vieläkin veden kielelle. Suuri plussa annosten gluteenittomuudesta. Listalla taisi olla muutama, jossa ei ollut merkintää, mutta nekin oli mahdollista saada muutettua omaan ruokavalioon sopiviksi.
Loistavan tunnelman hyvän ruuan ja seuran lisäksi teki maisemat. Pienellä terassilla oli mukava istuskella ja katsella kauniita taloja sekä ohikulkevia ihmisiä. Kaupunkijunakin hurruutteli ohitse.Suosittelen lämpimästi ravintolaa, jos mieli tekee paikallisia makuja. KLIK!


Ruokailun jälkeen käveltiin mukavan Tuomiopuiston läpi autolle ja suunnattiin ostoksille ennen kotimatkaa.

Schnellin lampi on kuulemma vanhan vallihaudan jäänne.

Loistava pyrähdys Tallinnassa taas kerran! Vaikka kaupunki kuuluukin omiin lemppareihini, voisi välillä käydä jossain muussa Itämeren pääkaupungissa. Tukholmassa olen käynyt maissa viimeksi lapsena, joten ehkäpä sinne voisi suunnata seuraavaksi.


Kommentit

Suositut tekstit