Nokkosta naamaan

Minulla on ollut hakusessa uusi yleisrasva. Sellainen, joka toimisi koko kropalle. Erityisesti kasvoille ja käsille.


Viime vuonna kauppoihin tuli latvialaiselta luonnonkosmetiikkamerkki Madaralta nokkosvoide ja nokkosvesi. Tuotteet ovat tehty yhteistyössä Kemikaalicocktail -blogista tutun Noora Shinglerin kanssa. Aikaisemman yhteistyön hedelmä oli suomalaiset hurmannut Pihlajavoide.

Nokkosvoide on herkälle iholle tarkoitettu tehovoide. Se on juurikin suunniteltu koko kehon tarpeisiin. Hyvinvoinnin Tavaratalo -verkkokaupassa oli vielä jäljellä joululahjabokseja, joissa on matkakokoinen voide sekä normaalikokoinen nokkosvesi. Jos tykästyn voiteeseen ja se toimii hyvin myös käsirasvana, aion ehdottomasti ostaa sitä uudestaan.


Tällä hetkellä meikäläisen käsirasvana toimii Urtekramin ruusuvoide. Se on tosi hyvä, koska imeytyy käsiin silmänräpäyksessä. Ihan täydellisesti se ei kosteuta kylmillä keleillä, mutta toimii loistavasti lämpötilojen pysytellessä miinus viidessä ja sitä lämpimämmässä. Silloin varmasti riittäisi kosteuttamaan kunnolla, jos en joutuisi päivittäin olemaan paljain käsin tekemisissä kylmän ulkoilman kanssa.

Kasvoilla olen joulukuusta asti käyttänyt tehovoiteena Alajärven Tilan ihanaa GoCos Hamppumaitovoidetta. Käytän sitä ulkoilupäivinä sekä saunan/suihkun jälkeen. Voide on ihanan paksua ja rasvaista, sillä se on tehty vuohenmaitoon, eikä veteen. Paksu rasva ei kuitenkaan tuki ihohuokosia, vaan ravitsee ja pehmentää ihoa hellävaraisesti. Se myös rauhoittaa silloin kun ihoa punottaa. Ystäväni hankki saman rasvan käsivoiteeksi, mutta minulla se ei toimi samassa tarkoituksessa. Joskus iltaisin olen kuitenkin laittanut voidetta käsiin paksulti ja pitänyt puuvillahanskoja yön yli. Toimivuutensa lisäksi arvostan tuotteen kotimaisuutta. Vuohenmaitokosmetiikka valmistetaan käsityönä Noormarkussa. Oikeaa lähikosmetiikkaa minulle, sillä välimatka tilan ja kotini välillä on alle 75 kilometriä!


Nokkosvedelle minulla ei sinänsä ollut tarvetta, mutta on kiva kokeilla uutuuksia. Se ei ole kasvovesi, vaan eräänlainen kosteuttava ja rauhoittava "virkistysvesi", jota voi suihkia kasvoille pitkin päivää. Aika mukavalta raikas suihkaisu kasvoilla tuntuukin. Minulla ainakin joskus pitkän päivän aikana iho kuivuu jos on meikkiä kasvoilla ja luulen, että tämä auttaa juurikin siihen ongelmaan. Hienojakoinen suihke tuskin tekee meikille mitään, mutta täytyy testailla miten vesiliukoinen ripsari siihen suhtautuu. Vaikka eipä sitä silmiin nyt suihkitakaan.


Katsotaan miten yhteiselo uusien tuotteiden kanssa lähtee käyntiin.

Kommentit

Suositut tekstit