Sämpylöitä
Kauan se kesti. Se, että uskaltauduin itse leipomaan gluteenittomia sämpylöitä. Kauhutarinat kovista ja kuivista sämpylöistä vaivasivat, vaikka olenkin erinomainen leipuri.
Pidemmän aikaa olen tuijotellut jauhopaketin kyljessä olevaa reseptiä ja vihdoin päätin ryhtyä toimeen. Virtasalmen Viljatuotteella on hyvä tumma jauhoseos, joka sisältää tattaria, perunaa, pellavaa ja psylliumia. Olen monet kerrat käyttänyt sitä suolaisten piirakoiden pohjissa.
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 rkl siirappia
1 tl suolaa
1 dl rypsiöljyä
4,7 dl tummaa jauhoseosta
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, siirappi, jauhoseos ja öljy. Leivo sämpylöiksi. Kohota lämpimässä 20 minuuttia. Paista 225 asteessa noin 20-25 minuuttia kunnes sämpylät ovat kauniin ruskeita. Valmista taikina mieluiten yleiskoneella.
Meidän uuni on aika tehokas ja 15 minuutin kohdalla rupesivat muutamat sämpylät tummumaan liikaa, joten alensin lämpöä hieman ja otin sämpylät pois uunista 20 minuutin kohdalla. Vähän jäi keskusta kosteaksi, mutta ei niin paljoa, että se olisi haitannut.
Lopputulos oli hyvä, maukas ja pehmeä sämpylä. Juuri sellainen kun kuuluukin.
Kiitos reseptistä kuuluu Virtasalmen Viljatuotteelle. TÄSTÄ tutustumaan yrityksen sivuihin ja tuotteisiin.
Pidemmän aikaa olen tuijotellut jauhopaketin kyljessä olevaa reseptiä ja vihdoin päätin ryhtyä toimeen. Virtasalmen Viljatuotteella on hyvä tumma jauhoseos, joka sisältää tattaria, perunaa, pellavaa ja psylliumia. Olen monet kerrat käyttänyt sitä suolaisten piirakoiden pohjissa.
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 rkl siirappia
1 tl suolaa
1 dl rypsiöljyä
4,7 dl tummaa jauhoseosta
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, siirappi, jauhoseos ja öljy. Leivo sämpylöiksi. Kohota lämpimässä 20 minuuttia. Paista 225 asteessa noin 20-25 minuuttia kunnes sämpylät ovat kauniin ruskeita. Valmista taikina mieluiten yleiskoneella.
Meidän uuni on aika tehokas ja 15 minuutin kohdalla rupesivat muutamat sämpylät tummumaan liikaa, joten alensin lämpöä hieman ja otin sämpylät pois uunista 20 minuutin kohdalla. Vähän jäi keskusta kosteaksi, mutta ei niin paljoa, että se olisi haitannut.
Lopputulos oli hyvä, maukas ja pehmeä sämpylä. Juuri sellainen kun kuuluukin.
Kiitos reseptistä kuuluu Virtasalmen Viljatuotteelle. TÄSTÄ tutustumaan yrityksen sivuihin ja tuotteisiin.
Kommentit