Toukokuinen superviikonloppu

Kesän parhaimmistoa Suomessa ovat erilaiset tapahtumat. Tampereella on ensi viikolla todellinen aloituspamaus kesän tapahtumien suhteen. Samana viikonloppuna kaupungin valtaavat Ravintolapäivä, Museoiden Yö, Käsityökortteli, Europpalainen ruokatori ja Rakas Tampere. Tuolloin löytyy aivan varmasti jokaiselle jotakin; kulttuuria, ruokaa ja ostoksia.

  • Rakas Tampere14.-18. toukokuuta järjestettävä kaupunkitapahtuma, joka kerää yhteen kaupungin parhaat palvelut. Ruokaa, hemmottelua, ostoksia.
KUVA: Tampere Tunnetuksi ry


  • Eurooppalainen ruokatori, 14.-18.5. Makuja euroopasta ja sen verran tuttu tapahtuma, ettei patonkijonoissakaan tarvitse enää tapella. Iloinen toritunnelma vie mukanaan ja kaikkea kannattaa maistaa mitä tarjolla on.
Viime vuoden ruokatoritunnelmaa.

  • Ravintolapäivä lauantaina 17. toukokuuta. Tavalliset ihmiset laittavat parastaan ja tarjoavat suussasulavia suolaisia ja makeita ruokia pitkin kaupunkia. Käteistä mukaan ja rohkeasti kiertelemään pop-up ravintoloissa niin puistoissa kuin kodeissa.
Edellisenä Ravintolapäivänä herkuteltiin heppakebabilla.

  • Käsityökortteli 17.-18.5. toukokuuta Keskustorilla. Suomen Käsityöyrittäjät saapuvat Tampereelle kiertueellaan. Suomalaista käsityötä suoraan tekijöiltä. Suosittelen piipahtamaan ainakin Susannan Työhuoneen kojulla tutustumassa ihaniin bamburiepuihin.
KUVA: Suomen Käsityöyrittäjät

  • Museoiden Yö, 17.5. Tamperelaiset museot avoinna iltakuudesta puoleenyöhön. Opastuksia, työpajoja ja muuta ohjelmaa. Tapahtumarannekkeella (9€) pääsee tutustumaan kaikkiin kohteisiin.
KUVA: Museoiden Yö

Kommentit

Suositut tekstit