Helmikuinen ravintolapäivä

Taas koitti yksi hienoimmista päivistä. Nimittäin Ravintolapäivä. On ollut hienoa nähdä, kuinka tapahtuma on tullut jäädäkseen ja kuinka innolla ihmiset ottavat siihen osaa.

Sunnuntai oli harmaa ja tihkuinen, mutta hyvällä mielellä lähdettiin liikenteeseen. Saatiin pari ensikertalaistakin mukaan maistelemaan herkkuja.

Ensimmäisenä kohteena meillä oli Burger bros pop up. Pojat olivat burgerikojun pystyttäneet Ojakadun kulmaan aivan siihen Tammerin edustalle. Raaka-aineet olivat loppumaisillaan, mutta ehdittiin vielä hampparit saamaan. Kylmä ilma viilensi ruuan samantien, mutta makoisaa oli. Pihvit olivat paksuja ja meheviä.


Muutaman metrin päässä oli Ravintola Jooneksen ikkuna. Alunperin oli tarkoitus maistaa blinejä, mutta ne olivat päässeet loppumaan. Hevoskebabia oli kuitenkin vielä jäljellä, joten otettiin kahdet sellaiset. Annos oli kunnollisen kokoinen ja oikein maukas. Liha oli hyvää ja annos oli mukavan tulista. Kastiketta olisi saanut olla hieman enemmän, sillä leipä oli melko kuivaa. Onneksi limpparia oli vielä lasissa jäljellä. Annoin haastattelun Radio Moreenillekin siinä samassa. :)

Masuissa oli suolaisten ruokien jälkeen vielä hyvin tilaa makealle, joten suuntasimme kohti Näsilinnankatua ja Vegekahvila Klimatia. Kahvilan kuppikakut olivat taivaallisia. Ihanan pehmoisia, kosteita ja maukkaita. Tällaisia täytyy koittaa tehdä itsekin. Kahvila itsessään oli melkoisen kamala.Se oli jossain vasemmistonuorten tukikohdassa, jossa ei oltu viitsitty edes siistiä paikkoja päivää varten. Eipä sitä silti ehtinyt murehtimaan, koska suussa oli herkkuja ja yksi kaverikin sattui saapumaan kahville samaan aikaan.Herkku- ja rupatteluhetken jälkeen oli aika suunnata autolle, mutta käytiin vielä Keskustorilla avittamassa ysiluokkalaisia leirikoulurahaston kartuttamisessa. Leipomukset olivat hyviä, mutta opettaja joutui hoitamaan myyntityön, kun oppilaat vaan olivat hiljaa ja hytisivät kylmissään.

Sovittiin seuralaistemme kanssa, että otetaan uudestaan sitten toukokuussa. Toivottiin parempaa keliä tuolle päivälle.

Kommentit

Suositut tekstit